28 / 03 / 2024

Mavişehir Optimus ve Soho projeleri LEED sertifikalı!

 Mavişehir Optimus ve Soho projeleri LEED sertifikalı!

Firma: Soyak Yapı

Proje: Leed Sertifikası

Soyak MavişehirOptimus ve Soyak Soho projeleri çevre dostu bina oluyor. Soyak’ın inşaatı devam eden her iki projesi de LEED (Leadership in EnergyandEnvironmental Design-Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik)sertifikalı olacak...



Var olan binalarkategorisinde LEED (Leadership in EnergyandEnvironmental Design-Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik)EBOM sertifikasınıSoyak Merkez Binası’na alarak Türkiye’de var olan binalara yeşil bina sertifikasını ilk alan kurum olan Soyak, şimdi de Soyak MavişehirOptimus ve Soyak Soho projelerinde yeni binalar kategorisinde LEED (NC) sertifikası almaya aday. Mevcut ya da yeni yapılacak yapılarda, yeşil bina olmak için belli kriterlerin sağlanmasına yönelik en önemli sertifikasyon sistemlerinden biri olan LEED, yeşil dönüşüm için global ölçekte önemli bir araç görevi görüyor.


 Mavişehir Optimus ve Soho projeleri LEED sertifikalı!


Bu bağlamda,Soyak MavişehirOptimus ve Soyak Soho projelerinde inşaat esnasında ve sonrasında kaynakların sürdürülebilirliğineazami ölçüde dikkat ediliyor. Bitkilendirme çalışmaları esnasında, yerel ve adapte olmuş bitkiler seçilerek, su tüketiminin ve kimyasal gübre kullanımının en aza indirgenmesi hedefleniyor. Tasarruflu su armatürleri ve yağmur ve yoğuşma suyunun toplanarak sulamada kullanılması gibi geri kazanım sistemleri ile de su kaynaklarının verimli kullanılması sağlanıyor. 


Dış armatürler gökyüzünü aydınlatmayacak dolayısıyla ışık kirliliği yaratmayacak modellerden seçiliyor. İnşaat esnasında şantiye kirliliğinin çevreye yayılmamasına (su, hava vb. yollarla) yönelik önlemler alınıyor. Üretimi biten kısımların ve havalandırma sistemlerinin izole edilerek kirlenmesi engelleniyor. Şantiyelerdeki tüm atıklarsa, türlerine göre ayrıştırılarak konteynırlarlaanlaşmalı kuruluşlara geri dönüşüm ve tekrar kullanım için gönderiliyor.


Bu projeler; yüksek verimliliğe sahip ısıtma-soğutma ekipmanları ve gün ışığından ve manzaradan azami seviyede faydalanmayı mümkün kılan mimari tasarımları sayesinde hem enerji verimli, hem de düşük karbon ayak izine sahip olacaklar. Bu verimliliğin ölçülebilir ve sürdürülebilir kılınması için de, her türlü sistemin enerji sarfiyatlarıgözlemlenecek ve bu sayede enerji verimliliği analizleri sürekli yapılabilecek. Dolayısıyla, inşaat sırasında kullanılan kaynakların sürdürülebilir şekilde tüketilmesi için yüksek oranda geri dönüştürülmüş içeriğe sahip malzemeler tercih ediliyor.   


Bu ve benzeri pek çok kriterinuygulamaya alındığı Soyak MavişehirOptimus ve Soyak Soho projeleri; daha az kaynak tüketerek daha verimli ve daha yaşanabilir çevre dostu projeler olacaklar. Üstelik sadece su ve enerji tasarrufu değil, aynı zamanda bina sakinlerinin sağlığına ve konforuna da önem veren projeler olarak alıcılarla buluşuyorlar.Projelerde, uçucu organik içerik ve solvent içeriği olmayan boya, yapıştırıcı, astarlar kullanılıyor böylece insan sağlığına zararı da azaltılıyor. Bisiklet park alanları, düşük emisyonlu araçlar için özel park yerleri, elektrikli araç şarj üniteleri sağlıklı ve temiz bir yaşam için detaylıca düşünülen diğer fonsiyonlar. Üstelik Soyak MavişehirOptimus ve Soyak Soho’dan ev sahibi olanlar bir taraftan yüksek yaşam kalitesine sahip olurken, diğer taraftan da ısıtma, elektrik ve su giderlerinde, benzer projelere oranla çok daha az harcama yapıyor olacaklar.


Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel gönüllü başvuru yapılarak alınan LEED sertifikasının çevreye duyarlılık, enerji, su ve kaynak verimliliği açısından mevcut ve proje aşamasındaki binalara bütüncül bir yaklaşım sunduğunu belirterek “LEED sertifikasıyla, tüm proje kapsamında su tüketiminde %30’a ve enerji tüketiminde %20 ‘ye varan tasarruflar hedeflenmektedir.  Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı da dahil olmak üzere ciddi anlamda işletmesel tasarruflar elde edilmesi hedeflenmektedir. Bu da aynı zamanda gayrimenkullerin değerine katkı sağlamaktadır” dedi.


444 0 795

www.soyak.com.tr


projeye sor



Geri Dön