19 / 04 / 2024

Mavişehir TOKİ Konutları kapsamında yeni yollar, 3 köprü açıldı!

Mavişehir TOKİ Konutları kapsamında yeni yollar, 3 köprü açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir TOKİ konutları bölgesindeki ulaşımın rahatlatılması için projelendirdiği yeni yollar ile 3 köprüyü hizmete aldı



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir  TOKİ  konutları bölgesindeki ulaşımın rahatlatılması için projelendirdiği yeni yollar ile 3 köprüyü hizmete aldı. Açılış konuşmasında  stat konusuna değinen Başkan Kocaoğlu, “İzmirliler adına net bir cevap istiyorum.  Örnekköy’deki stad yapılacak mı, yapılmayacak mı? Biz bu stadı yapmaya hazırız. Tutmayın elimizi, verin yapalım” dedi. 

Başkan, “Alsancak ve Gürsel Aksel stadları ile Karşıyaka sahildeki arsalara kimse göz dikmesin” uyarısında da bulundu.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Dudayev Bulvarı ile Mavişehir TOKİ konutları bölgesinde oluşturduğu yeni imar ve bağlantı yolları ile 3 adet karayolu köprüsünü düzenlenen tören ile hizmete aldı. 10 milyon TL maliyetle yaşama geçirilen projenin açılış törenine,  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun stat açıklamaları damga vurdu. 


Başkan Kocaoğlu, Örnekköy’e yapılacak stat için uzun bir süredir çalışmaları sürdürdükleri halde bir türlü mesafe alamadıklarını belirterek  “Sayın Spor Bakanımızı iki kez ziyaret ettim. ‘Ya tahsisi bize verin biz yapalım, ya siz ihaleye çıkın siz yapın, biz paranın yüzde ellisini verelim, her hak edişin yüzde 50’sini İzmir Büyükşehir Belediyesi versin’ dedim.

Bir türlü olmadı. Hep değişik mizansenler, senaryolar dinleye dinleye gidiyoruz” dedi.

Bu konuda son günlerde yeni bir hareketlilik yaşandığına dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle devam etti:


“Net cevap istiyorum”

“Örnekköy stadını yapmak için Alsancak stadının imara açılması, AVM ya da rezidans yapılması, bir ticari bina haline gelmesi talep edildi. Süreci biliyorsunuz. Burası yetmezse, Göztepe Gürsel Aksel stadının AVM yahut imara açılması söz konusu oldu. 


Sonra  İZVAK (İzmir Spor Gücü Vakfı)  Başkanı Tuğrul Yemişçi, bir gün önce yaptığı toplantıda ‘12 bin kişilik stat şuraya, 12 bin  500 kişilik stat buraya’ dedi. En sonunda Karşıyaka’nın sahildeki tesislerinde stat yapılacağı gibi söylemlerde bulundu. Bunların hepsi yapılabilir, yapılanlara da destek oluruz. 


Şimdi Alsancak stadını bırakalım, Gürsel Aksel stadını bırakalım, Karşıyaka’nın sahildeki tesisini bırakalım. Net herkesin anlayabileceği, 3 yaşındaki çocukların da anlayabileceği bir cevap istiyoruz İzmirliler olarak, Karşıyakalılar olarak. Bu Örnekköy’deki stad yapılacak mı, yapılmayacak mı? Yapılacaksa kim yapacak. Biz yapmaya hazırız. Bunu kaç kez söyledim. Yapabilirsiniz, buyurun yapın. Açık ve net. Bizim derdimiz rant değil.


Bizim derdimiz kentin kuzeyinde belirlenen Örnekköy’e bir spor kompleksi yapmak. Bunun için de İzmir Büyükşehir Belediyesi elini taşın altına koymaya hazır. Ben söylemekten alınganlık göstermesinler diye utanır oldum. Sağır sultan duydu. Arkadaşlar ‘bir daha söyle’ diyor. Verin şurayı yapalım. Stat bizim mülkümüz olmayacak, gayrimenkul de onun olsun. 

Tek istediğimiz, ‘Bu tesis Karşıyaka Spor Kulübü yönetiminde olsun’ dedik. Kimsenin gayrimenkul ile para ile gelir ile alakası yok. Hizmetle alakası var. Karşıyaka’nın sahildeki yerine stat yapılabilecek olsa, o stadı da biz yaparız.”


“Sahildeki arsalara kimse göz dikmesin!”

Bir milletvekilinin ‘Örnekköy’de sadece stat yapılır, spor tesisi yapılır, başka bir şey yapılamaz’ dediğini dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, “Biz de diyoruz ki, Karşıyaka’nın ihtiyacı zaten bu. İlla başka şey yapılması gerekiyor. Yapalım şu stadı. Konaklama tesislerini zaten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak yapıyor. Orada yapılacak yeni yatırımların da belirli bir bölümüne İzmir Büyükşehir Belediyesi katkıda bulunacak. Tutmayın elimizi. Verin yapalım. Bir daha da bunu söylemeyeceğim. Bu son! Söylüyoruz ve kendimiz dinliyoruz. 


Bir de Alsancak Stadı, Gürsel Aksel Stadı ve Karşıyaka sahildeki arsalara kimse göz dikmesin! Bu kentin ve kentlinin malı. Buralar kamu malı. Kamu ne amaçla kullanacaksa, o amaçla kullanılmalı. Büyük kentler büyüdükçe rant yaratır. Önemli olan kentlerin rant yaratması değil. Önemli olan, kentin yarattığı rantın genelin yararına mı, yoksa eş dost yararına mı kullanıldığıdır. Esas büyük ayrım, kalın çizgi budur. Biz genelin yararına bu rantın kullanılmasından yanayız. Temel ayrım budur. Bunun bilinmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu. 


Tramvayda maliyet yarı yarıya inecek

EXPO toplantısının son günü Kalkınma Bakanı ile bir araya gelerek tramvay hakkında konuştuklarını dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, “Tramvay konusunda Hazine garantisi istemiyoruz. Döviz karşılığı kredi kullanabilmek için bize gerekli olan, DPT’nin yatırım programına alması ve Hazine’nin de izin vermesi.

Bizim mevzuatımıza göre döviz karşılığı kredi kullanmak için bu gereklidir. Biz bu formalitenin tamamlanmasından yanayız. Kendimiz de kefalet vermeden, sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik durumuna dayanarak yurtdışından istediğimiz krediyi çok iyi koşullarda  almak durumundayız. Biz bunu alalım istiyoruz. 

İller Bankası’na göre kredi maliyeti yüzde 8, bizim aldığımız kredi yüzde 4. Biz de bunu alalım ve finans  maliyetini yarı yarıya indirelim istiyoruz” dedi.


Algının şakulü  

‘İzmir gelişmiyor, İzmir köy’ söylemlerinin hepsini küllüyen reddettiğinin de altını çizen  Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bunu sadece ben reddetmiyorum. 2011 yılında dünyanın 200 metropolü arasında en hızlı büyüyen 4. kent olarak seçilen İzmir reddiyor,  dünya reddediyor. Yine Londra merkezli Belediye Başkanları Vakfı’nın 2012 Aralıkta ayın başkanı olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanını seçmesi reddediyor. Kente dışarıdan gelenler reddediyor. EXPO heyeti 2006’da ve 2007’de de gelmişti. Onlarla reddediyor. 

Algıyı değiştirerek, algının şakulünü kaydırmaya çalışarak İzmir’de yol kat edemezsiniz. İzmirli kimin ne olduğunu, nasıl yoğurt yediğini ve kimin yararına çalıştığını çok iyi biliyor” şeklinde konuştu.


Belediye başkanları uyum içinde

Açılışta konuşan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, İzmir’de belediye başkanlarının uyum içinde çalıştıklarına dikkat çekerek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun koordinatörlüğünde,  ağabeyliğinde İzmir halkının büyük bir memnuniyet içerisinde olduğunu görmek bu yatırımların ahenk içersinde yapılmasını sağlıyor. Buradan bir müjde vermek istiyorum. Büyükşehir Belediye başkanımız ile görüştük yakın zamanda temelini atacağımız  büyük projelerimize destek vereceklerdir. Kendisine tüm yatırımlar için çok teşekkür ediyorum” dedi.


Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise ilçeye yapılan yatırım için teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Başkanımız gerçekten Karşıyakamızın ve İzmirimizin çevresini değiştirmek için çok önemli adımlar atıyor. Eksik kalan yollarımız ve köprülerimizi de özverili bir çalışma ile yaptılar. Yatırımlar geldikçe halkımızın yüzü gülüyor. O yüzden bu yatırımlar çok önemli. Çok teşekkür ediyoruz”. 


Proje kapsamında neler yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli İstasyonaltı Mahallesi ile Karşıyaka Mavişehir Mahallesi arasında bulunan yeni yerleşim bölgesinde, yeni imar ve bağlantı yolları ile bu bölgeden geçen Maltepe Deresi’nin üstüne 3 noktada karayolu köprüsü yaptı.


Bu bölge ve çevresinde oturan vatandaşların ulaşımlarını kolaylaştırmak için yaşama geçirilen projeye göre 6525, 8291, 8291/1, 8293,8294 ve 8294/1 sokaklarda yeni imar yolları açılarak düzenlendi. 6522 ve 6523 Sokak ile 6524 Sokak’ta ise yol ve kaldırım yenileme çalışmaları gerçekleştirildi. 


Bölgeden geçen Maltepe Deresi’nin kestiği 8291, 8291/1 ve 8294/1 sokakların üstünde kesintisiz ulaşım için karayolu köprüsü inşa edildi.  Bu kapsamda toplam 5.7 kilometrelik yol düzenlemesi, içmesuyu, kanalizasyon, aydınlatma sistemi, enerji hatları ve kablolu iletişim hatları yapıldı. Bu yatırımın asfaltlama dahil maliyeti 10 milyon 300 bin TL. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön