29 / 03 / 2024

Maxx Royal tatil köyü için 240 milyon dolar harcandı!

Maxx Royal tatil köyü için 240 milyon dolar harcandı!

Antalya Belek 'te Maxx Royal adlı bir tatil köyü açıldı. ‘Upper class ' (en üst sınıf) olarak nitelendirilen tesisin yapım öyküsü ilginç. ETS Turizm 'in çalışanları, son iki yılda beş yıldız ve üstü otellerde konaklayan 35 bin müşterilerine tek tek telef



Lüks kategorideki beklentileri, dilekleri, tatilden aradıkları soruldu. Yanıtlar bilgisayarda değerlendirilerek, yeni otelin genel hizmet anlayışıyla ilgili fikirler belirlendi. Ortaya 240 milyon dolar harcamayla Maxx Royal çıktı

ETS Group tarafından Antalya Belek 'te yeni açılan Maxx Royal Otel bölgenin iddialı tesislerinden. Konumu ve lüks hizmetleriyle fark yaratan otel ayrıca, golf sporunun ünlü ismi Colin Montgomerie tarafından tasarlanan The Montgomerie Golf Course 'u da barındırıyor. Bin 50 dönümlük bir araziye kurulan tesisin 600 dönümünde golf, kalanındaysa otel hizmeti veriliyor. 450 dönümlük otel arazisinde 566 suit oda var. ETS Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy otellerini Upper Class olarak nitelendiriyor:

“Bir süredir tatil köyleri işletiyoruz. Ama Maxx Royal 'i yaparken çok üst düzey bir tesis olsun ve lüks severlerin ihtiyaçlarını karşılasın istedik. Bunun için de müşterilerimizden 35 bin kişiyle anket yaptık. Verilere göre de yeni otelimizi şekillendirdik. Otelimiz için harcamadan çekinmedik, çok sıra dışı bir tesis oldu. Daha resmi açılışı yapılmadan da yüzde 80 oranında bir doluluk sağladık. Bu oran yüzde 100 'e çıkacak. şžimdiden bazı bölümlerin yaz satışlarının tümünü yaptık. ”

EN KÜçÜK ODA 80 METREKARE

Oteldeki odaların tamamı süit. En küçük oda 80 metrekare. Corner ve King süitlerin büyüklüğüyse 120-250 metrekare. Ana binadaki beş kat dışında ‘Maldiv Villaları ', ‘Laguna Evleri ', ‘Teras Evleri ' ve golf kulübünün yanındaki ‘Montgomerie Villaları ' özel bölümleri var. Buradaki bazı villalar 400 metrekarelik. Bunlar ultra zengin misafirlere konaklama alternatifi sunuyor. Maxx Royal 'in en üst katında da iki yatak odası bir salon, 205 metrekarelik kral dairesi bulunuyor.  

Otelin ön tarafında Maldivler mimarisinden esinlenerek tasarlanan 80 metrekarelik Maldiv Villaları iki farklı adacık üzerinde konumlanmış. Özel havuz, bahçe ve uşak hizmetleri var. Teraslarına jakuzi konulmuş. Maldiv evlerinin önündeyse özel kumla oluşturulmuş bir alan var. “Bu kumları Maldiv adalarından getirdik ” diye anlatıyor Ersoy.

GÜNEşž YAĞI SÜREN EKİP

Sahile ulaşmak için önce çimenlik bir araziden geçiliyor. Bu da dileyenin çimde, dileyenin de kumda güneşlenmesini sağlıyor. Deniz yerine havuz tercih edenlere de seçenek çok: çocuk havuzu, deniz suyu havuzu, ısıtmalı açık havuz, ana havuz, büyükler havuzu, teras havuzu ve laguna havuz bulunuyor. Havuzlarda gözlük silen ve güneş yağı süren bir ekip de var.

LOBİSİ OLMAYAN TESİS

Yarım daire şeklindeki bir binaya yapılan Maxx Royal 'in tesis girişinde lobi yok. Onun yerine ana girişin sağ ve sol taraflarında check-in ve check-out bankoları var. Lobiyse bu noktalardan uzakta ve otelin içinde farklı bölgelerinde. Otel, zemini dahil sekiz katlı. Tavanlarda galaksi teması işlenmiş. Yukarıya bakanlar sanal gökyüzü ve yıldızları görüyor. Otelde bin 200 kişilik bir ana restoran, beş ‘a la carte ' restoran, 14 bar, şık bir Fransız pastanesi ve bir de bistro mevcut. 24 saat boyunca yiyecek ve içecek hizmeti veriliyor.

FUTBOL TAKIMLARINA KAMP

· Tesis futbol kampları ve
tenis turnuvaları için ideal. çünkü yanında üç nizami futbol sahası
ve sekiz adet tenis kortu da var. Özellikle futbol takımlarının kamp yapmaları amacıyla yapılmış bölümler için yabancı spor kulüplerinin de rezervasyon yaptırdığı belirtiliyor.
· Otele erken gelip geç çıkmak isteyen misafirlere özel hizmetler var.
· Acenteyle gelenler rezervasyon sırasında otel giriş kartı beklemeksizin giriş yapabiliyor.
· Otele kendi imkanlarıyla ulaşanlarsa giriş ve danışma resepsiyonda karşılanıyor.
· Ücretli-ücretsiz birçok özel hizmetin sunulduğu 3 bin metrekarelik SPA Merkezi dekorasyonu ve terapistlerin özel masaj teknikleriyle iddialı.
· Bir diğer özellikli bölümü de iş görüşmeleri, toplantılar ve kongre organizasyonları için en son teknolojik donanımla hizmet verecek 10 bin metrekarelik kongre ve toplantı merkezi.

18 DELİKLİ GOLF SAHASI

Tesisteki prestijli golf kompleksi The Montgomerie adını taşıyor. Burası ünlü İskoç golf turnuva oyuncusu ve 2010 Avrupa Ryder Cup Turnuva Kaptanı Colin Montgomerie tarafından tasarlanmış. 18 delikli şampiyona sahası olan The Montgomerie, kendine özgü doğal kum zemin dokusu ve bitkiler korunarak oluşturulmuş. Ayrıca 25 özel villa da bulunuyor.

çOCUKLAR İçİN CENNET

Maxx Royal 'de farklı özelliklere sahip kaydırakların yer aldığı 12 bin metrekarelik aquapark, gün boyu eğlence alternatifi. Dev kaydırak Cobra King, farklı kayma parkuruyla çocukların yanı sıra yetişkinlerin de ilgi odağı. Maxxi Land ise 1-17 yaş arası konuklar için farklı konseptlerde bir çocuk ve gençlik kulübü. Özel ses-ışık efektleriyle donatılmış bu bölümde alanlarında uzman 33 kişilik bir kadro hizmet veriyor.  
Hürriyet/Cahit AKYOL


Geri Dön