26 / 04 / 2024

Maya Residences'in yüzme havuzu kaçak çıktı!

Maya Residences'in yüzme havuzu kaçak çıktı!

Milyon dolarlık villaların bulunduğu Maya Residences Etiler'in yüzme havuzu kaçak çıktı, site sakinlerinin yüzdükleri havuz, tapuda süs havuzu görünüyor

 



Milyon dolarlık villaların bulunduğu Maya Residences Etiler'in yüzme havuzu kaçak çıktı. Site sakinlerinin yüzdükleri havuz, tapuda süs havuzu görünüyor

LÜKS sitedeki kaçak havuz skandali, buradan villa alan Total Oil Türkiye İGenel Müdürü Muammer Ekim'in, inşaat şirketine açtığı davada ortaya çıktı. 576 bin TL ödeyerek projeden bir villa alan Muammer Ekim, Maya İnşaat ile bir sözleşme imzaladı. Sözleşmede, site sakinlerinin kullanacağı havuzun 30 Mayıs 2004'te kullanıma açılması, aksi halde Muammer Ekim'e 25 bin dolar cezai tazminat ödenmesi hükmü de yer aldı. Ancak havuz belirtilen tarihten 6 ay sonra bitirildi. Üstelik planda görülen yerden farklı bir noktaya yapılmıştı.

'İZİN ALAMADIK, YAPTIK' İTİRAFI

Bunun üzerine Muammer Ekim, Maya inşaat aleyhine dava açtı. Dava sırasında mahkeme heyeti, bilirkişi incelemesi yaptırdı ve belediyeden yazı istedi. Belediyeden gelen yazıda, site sakinlerinin kullandığı yüzme havuzunun tapuda süs havuzu olarak göründüğü ortaya çıktı. Havuzun kaçak olması üzerine Maya Residences'in avukatı, dava dosyasına koyduğu dilekçede, "Belediyeden izin alınamadığını, müvekkili Maya înşaat'ın taahhüdünü yerine getirmek için ruhsat almamamasma rağmen havuzu yaparak hizmete sunduğu" itirafında bulundu.

İstanbul'un en güzel semtlerinden Etiler'de yer alan lüks sitede Mayadrom Uptovvn adlı alışveriş merkezi de yer alıyor.

DAVAYLA ilgili bilirkişi raporunda, havuzun farklı yerde yapılması nedeniyle villaların "Ayıplı mal" kapsamına girdiği ve bu nedenle değerlerinin düştüğü belirtildi. Ayrıca 25 bin TL'nin Muammer Ekim'e ödenmesi gerektiği ifade edildi. Raporu kararına esas alan mahkeme, davayı Muammer Ekim'in lehine sonuçlandırdı. Mahkeme 25 bin liranın Maya İnşaat tarafından faiziyle birlikte Muammer Ekim'e ödenmesine karar verdi. Maya İnşaat, karara itiraz ederek dosyayı Yargıtay'a taşıdı. Muammer Ekim'in açtığı davayı ve verilen kararı emsal gösteren diğer villa sahipleri de, inşaat şirketine dava açmaya başladı. Siteden 401 bin TL'ye daire satın alan Armenak Artin Şirinpınar da dava açtı. Kapalıçarşı'da kuyumculuk yapan Şirinpınar, Muammer Ekim'in davasını emsal göstererek, "Hem havuzu farklı yerde yaptılar, hem de sonradan karakol yapılan Milli Emlak'a ait arsayı da yeşil alan olarak proje aşamasında bize pazarladılar" iddiasında bulundu. Fiyatları milyon dolarlarla ifade edilen dairelerin yer aldığı Maya Residences Etiler'de, kiralar 4 bin TL'den başlayıp 12 bin TL'ye kadar çıkıyor. Site sakinleri sadece aidat için ortalama 550 dolar ödüyor.
Habertürk-Yüksel Koç


Geri Dön