25 / 04 / 2024

Mayr-Melnhof 4. fabrikasını Gaziantep'te açıyor!

 Mayr-Melnhof 4. fabrikasını Gaziantep'te açıyor!

Türkiye16 ülkede 44 fabrikayla üretim gerçekleştiren, ambalaj ve karton endüstrisinde 2,2 milyar Euro’luk cirosuyla Avrupa’da lider konumda bulunan Avusturyalı Mayr-Melnhof, Türkiye’deki 4. fabrikasını Gaziantep’te açmaya hazırlanıyor...



16 ülkede 44 fabrikayla üretim gerçekleştiren, ambalaj ve karton endüstrisinde 2,2 milyar Euro’luk cirosuyla Avrupa’da lider konumda bulunan Mayr-Melnhof, Türkiye’deki yatırımlarına devam ediyor. Türkiye’deki ilk fabrikasını 2006 yılında kuran, 2008’de sektörün önde gelen şirketi Süperpak’ı satın alarak faaliyetlerini genişleten dünya devi, geçtiğimiz 7 yıl içerisinde Türkiye’de 80 milyon Euro’nun üzerinde yatırım gerçekleştirmiş bulunuyor. Süperpak’ın 2011 yılında Karaman’da kurduğu fabrikanın ardından şimdi de Güneydoğu’ya yapılan yatırımla Gaziantep’te yeni bir fabrika daha hizmete giriyor. 


2,2 milyar Euro’yu aşan cirosuyla Avrupa ambalaj ve karton endüstrisinin lider firması Mayr-Melnhof, 2008 yılında Süperpak’ı satın alarak yatırımlarına hız verdiği Türkiye pazarındaki hedeflerini büyüttü. Türkiye’deki ilk fabrikasını kurduğu 2006 yılından bu yana ülkemizde 80 milyon Euro tutarında yatırım gerçekleştiren Mayr-Melnhof, 4. fabrikasını 2014 yılının başında Gaziantep’te açmaya hazırlanıyor. Böylece Türkiye, tüm dünyada Almanya’nın ardından Mayr-Melnhof’un en çok fabrikaya sahip olduğu ikinci ülke konumuna ulaşacak. Hedefte 2016 yılında hizmete girecek İstanbul fabrikası var.


Süperpak’ın kurucusu olan ve çalışmalarını Mayr-Melnhof Türkiye Ülke Direktörü olarak sürdüren Atila Çallıoğlu şu bilgileri aktardı: “Mayr-Melnhof kendi alanında dünyanın sayılı, Avrupa’nın ise lider firması. Tüm dünyada 8.600 çalışanıyla, 16 ülkede 44 fabrikayla üretim yapan bir dev. Türkiye’ye büyük hedeflerle geldiler ve ilk fabrikalarını 2006 yılında İzmir’de kurdular. O dönemde biz de Süperpak olarak sektörümüzün sayılı firmaları arasında yer alıyorduk. Mayr-Melnhof, Türkiye’ye geldikten sonra Süperpak’a yatırım yapmak için bizlerle görüşmeye başladı ve 2008 yılında bir ortaklık anlaşması imzaladık. Bu anlaşma doğrultusunda bugün itibariyle Mayr-Melnhof firması Süperpak’ın %100’üne sahip bulunuyor. Grup, bulunduğu her ülkedeki yönetim stratejisine uygun olarak Türkiye’de de lokal yöneticiler ile, yani bizlerle yoluna devam etmekte ve bugün de hedeflerimizi büyüterek, artan bir hızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”


2016’da raflardaki her beş üründen birinin ambalajı Süperpak tarafından üretilecek

Mayr-Melnhof Türkiye Ülke Direktörü Atila Çallıoğlu, hedeflerinin 5. fabrikayı 2016 yılında İstanbul’da açmak olduğunu belirtti: “Türkiye’deki 3. fabrikamızı 2011 yılında Karaman’da kurduk ve elde edilen başarıya paralel bir şekilde fabrikamızın kapasitesini 2013 yılında %100 oranında artırdık. Bu tesis aynı zamanda Karaman’da bulunan konusunda ilk ambalaj tesisi olarak öne çıkıyor ve bölge ekonomisi için kritik bir önemi sahip. 


Türkiye’deki 4. üretim tesisimizi 2014 yılının başında Gaziantep’te açacağız. Bu fabrikayla birlikte Gaziantep’te üretime başlayan ilk büyük ambalaj firması olmanın gururunu yaşıyoruz. Gaziantep ve civar illerdeki şirketlerin ihtiyaçlarına yerinde yanıt vererek bölge ekonomisine katkı yapacak olduğumuz için de ayrı bir mutluluk duyuyoruz. Bununla birlikte Mayr-Melnhof’un Türkiye’ye olan güveni ve ülke pazarına yönelik büyük hedefleri doğrultusunda, Süperpak çatısı altında yatırımlarımıza hızla devam ediyoruz. Hedeflerimiz arasında 2016 yılında 5. fabrikamızı İstanbul’da açmak ve bu tarihte Türkiye’deki pazar payımızı %20’ye çıkarmak yer alıyor. Böylece ülkemizde raflarda bulunan her beş üründen en az birinin ambalajı Süperpak tarafından üretiliyor olacak.”


Geri Dön