20 / 04 / 2024

Mazıdağı Fosfatları Şirketi Bodrum'da turizm kompleksi yapıyor!

Mazıdağı Fosfatları Şirketi Bodrum'da turizm kompleksi yapıyor!

Bodrum'da Cennet Koyu'na komşu olan yarımadayı satın alan Mazıdağı dünya jet setini bölgeye çekmek için kolları sıvadı. Turgay Ciner ve Mehmet Cengiz ile birlikte şirkete ortak olan Zafer Yıldırım, 'Buraya lüks bir turizm kompleksi yapacağız.' diye konuşt



Bodrum Gölkoy'da devlete ait 678.9 bin metrekarelik dev yarımadayı satın alan TMC Mazıdağı Fosfatları şirketi, burayı dünya jet set'i için lüks bir turizm kompleksine çevirecek. Projenin ortaklarından İstinye Park'ın patronu Zafer Yıldırım, 'Burası Türkiye gündemini değil, dünya gündemini ilgilendiren bir proje olacak. Dünyadaki lüks turizm piyasasına hitap edecek. Bodrum artık Güney Fransa gibi dünya devleri ile yarışacak' dedi. Projenin diğer ortakları ise Turgay Ciner ve Mehmet Cengiz. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Bodrum'un Gölkoy bölgesindeki Maliye'ye ait yarım adayı satışa çıkarırken,  678 bin 963 metre karelik dev arsayı 277 milyon TL ile TMC Mazıdağı Fosfatları şirketi aldı. Çekişmeli geçen ihale için AGT Gayrimenkul, Gemlik Gübre, Tutis Turizm, İç-me Turizm, Sigma Danışmanlık, Nata İnşaat, Türkerler İnşaat ve Torunlar-Sembol ortaklığı gibi şirketler teklif vermişti. Bodrum'daki dev yarımadayı alan TMC Mazıdağı Fosfatları şirketinin ortaklarının Turgay Ciner, Mehmet Cengiz ve İstinyepark'ın patronu Zafer Yıldırım'ın olduğu belirtilirken, gözler de bu arazinin nasıl değerlendirileceğine çevrildi. Konuya yönelik olarak AKŞAM'a bilgi veren Zafer Yıldırım, bu arazinin çok özel bir yer olduğunu belirtirken, araziye uygun bir turizm kompleksi inşa edeceklerini söyledi. Yıldırım, 'Bu proje, Türkiye gündemini değil, dünya gündemini ilgilendirecek. Konaklama ve tesisi ile Türk müşterilere değil, dünya turizm piyasasına, lüks turizm pastasına hitap edecek.


FİNANSMAN SORUNU YAŞAMAYIZ

YILDIRIM, bu proje ile Bodrum'u dünyanın gündemine taşıyacaklarını kaydederken, Bodrum'un Güney Fransa gibi dünya sosyetesinin uğrak yeri olan yerlerle yarışacağını aktardı. Yıldırım, daha arsayı alalı iki gün olduğu için yatak sayısı gibi detayların belli olmadığını aktarırken, 'Daha tapumuzu almadığımız için hiçbirşeyi netleştirmedik. Ancak şunu söyleyebilirim. Sıradan bir şey olmayacak. Finansman gibi sorunlar yaşamayız. Kredi vesaire gibi konular çözülür. Onlarla ilgili bir durum yok' diye konuştu.


YÜKSEK BİNALAR OLMAYACAK

YILDIRIM, projede lüks otel yanında küçük villalar da olmasını planladıklarını kaydederken, 'Ancak öyle çok fazla yapılaşma ya da yüksek binalar olmayacak. Doğasıyla, yerleşimiyle çok şık ve ağır bir tesis olacak. Butik ve kaliteli konutlar olacak. Bu araziye çok yakışacak bu güzel arazinin değerini daha da çok artıracak bir tesis olacak. Türkiye'de de buna benzer başka yer yok. Diğer detayları oturup ortaklarımızla görüşeceğiz' dedi. Yıldırım, 277 milyon TL'lik ihale bedelini de değerlendirirken, 'Ucuz değil, iyi bir para oldu. Öyle büyük bir arsa için büyük bir para oldu. Araziye de 300 milyon dolarlık bir yatırım yaparız. Tesisin işletmesini de uluslararası bir markaya verebiliriz' dedi.


CANNES GİBİ YAPACAĞIZ

TÜRKİYE'yi Sungate'le 7 yıldızlı otelle tanıştıran ve 200 milyon dolar yatırım yaptığı oteli birkaç yıl sonra 450 milyon dolara Ruslara satan Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz de iddialı... Cengiz de araziye çok iyi ve farklı bir proje yapacaklarını belirtirken, 'Daha detayları belli değil ama dünyaya hitap edecek bir proje içalcak. Proje içinde hem turizm tesisi hem villalar olacak' dedi. Cengiz, villaları turizm tesisi dışında satmak için de inşaa edeceklerini belirtirken, 'Villalar Bodrum evi konseptinde mi olacak' yönündeki soruya ise 'Hayır, Bodrum'dan farklı Fransa Cannes'daki yapılaşma gibi olacak' yanıtını verdi.

Akşam


Geri Dön