19 / 04 / 2024

Mebe One Khimki Plaza'ya 2 ödül!

 Mebe One Khimki Plaza'ya 2 ödül!

Mebe One Khimki Plaza 45.000 metrekare kapalı alana sahip olup, ofis binasının projesi John Mc Aslan + Partners ve Kayaalp Architects tarafından yapılmış ve 2014 de yapımı tamamlanmıştır.



Mebe One Khimki Plaza Mebe Development tarafından yapılan bir yatırım olan 45.000 m2 kapalı alana sahip bu ofis binasının projesi John Mc Aslan + Partners ve Kayaalp Architects tarafından yapılmış olup 2014 de yapımı tamamlanmıştır. 


Dünyanın en önemli çevresel sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği kriteri olan LEED sertifikasının en üst  seviyelerinden olan GOLD sertifikasını almaya hak kazanmış. Bunun yanında 2014 Green Apple Awards'da ödüle layık görülmüştür. Ayrıca Mebe One Plaza ile Kayaalp Architects 2014 de Rusya da Mimarlar Birliği tarafından ofis kategorisinde "general designer "(ana projeci) olarak ödül almıştır. 


84 metre yüksekliğindeki 19 katlı bina Moskova merkez ve havaalanını birbirine bağlayan yol üzerinde bulunur. Projede üstün kalitedeki malzemeler ve modern mühendislik teknolojileri kullanılmıştır. 


Isıtma- soğutma ve havalandırma sistemleri, yağmur suyu ile enerji ve doğal kaynak verimliliği sağlayan sistemler kullanılmıştır. Çiftcam giydirme cephesi ile gün ışığını maksimum seviyede kullanılmasını sağlamıştır. Aynı zamanda da yüksekliği ve konumu ile binadan şehire doğru mükhemmel vistalar yaratıp yapının bir landmark olabilmesini sağlamıştır. 


Açık ofis planı kullanılarak modüler sistemler ile esnek mekanlar yaratılmıştır. Çalışma alanlarının dışında da yapının içinde ve dış mekanda ortak alanlar ile çalışanlar için karşılaşma ve etkileşime olanak sağlayan mekanlar düşünülmüştür.


Geri Dön