19 / 04 / 2024

Mebuskent'e evcil hayvan parkı yapılacak!

Mebuskent'e evcil hayvan parkı yapılacak!

Türkiye’nin yeşil alanı en büyük konut projesi olan Mebuskent yerleşkesi içindeki evcil hayvan parkında her aile sorunsuz biçimde kendi hayvanını besleyip barındırabilecek.



Türkiye’nin yeşil alanı en büyük konut projesi olan Mebuskent yerleşkesi içindeki evcil hayvan parkında her aile sorunsuz biçimde kendi hayvanını besleyip barındırabilecek. 


Toplu yaşam mekânlarında ev hayvanı beslemenin büyük zorlukları bulunuyor. Evde kedi, köpek gibi hayvanları barındıran hayvan severler sık sık bina yönetimi ve komşularla sorun yaşıyor. Bir apartman sakininin, köpeğin çok havladığı gerekçesiyle Çevre İl Müdürlüğü’ne yaptığı şikâyette, artık ailenin bir bireyi haline gelmiş olan o hayvan için uzaklaştırma kararı çıkabiliyor. Zaman zaman kavgalar ve mahkemelik durumlar bile yaşanabiliyor. 


Aymor Grup tarafından Ankara’nın Batıkent Karacakaya bölgesinde kurulan Mebuskent, hayvan severlerin bu sorununu kökten çözüyor. Mebuskent’te yerleşke içinde kurulan “evcil hayvan parkı”nda her aile sorunsuz biçimde kendi hayvanını besleyip barındırabilecek. Evcil hayvan parkında isteyen her ailenin kendine ait bir yeri olacak. Hayvan sahipleri birlikte geçirdikleri zamanlar dışında hayvanlarını buraya teslim edecek. Gece buraya bırakılan köpekler havlamaları ile kimseyi rahatsız etmeyecek ve hayvan sahibi komşuları ile sorun yaşamayacak. 


Hayvanlar için bir çeşit “otel” niteliğindeki evcil hayvan parkının, hayvan sahiplerine alışveriş, kısa ya da uzun gezmeler, tatile çıkma durumlarında büyük rahatlık ve hareket alanı sağlayacağını belirten Aymor Grup Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan, şu bilgileri verdi: “Mebuskent’te; ailelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakacağı oyun alanları, gençlerin fiziki ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak her türlü spor imkânı ve ebeveynlerin sosyal etkinliklerini gerçekleştirebileceği özel mekânlar gibi çeşitli yaşamsal aktiviteler için imkânlar sunarken, hayvan severleri de unutmadık, bunlara evcil hayvanlar parkını da ekledik. Evcil hayvan parkı, hayvan sahibi ailelerin sıkıntılarını ortadan kaldırıyor. Mebuskent içindeki evcil hayvanlar parkı aynı zamanda ev hayvanı beslemeyi özendirecek, hayvanı olmayan aileleri de buna teşvik edecek, özellikle çocuklara hayvan sevgisi aşılayacak. Türkiye’nin en büyük yeşil alanına sahip konut projesi Mebuskent’te oturanlar doğa ve hayvan sevgisini bir arada yaşayacak.”


-Türkiye’nin yeşil alanı en büyük konut projesi

Mebuskent’in kurulduğu 388.000 metrekarelik bir alanın 85 bin 750 metrekare ile yüzde 87’sini yeşil alanlar ve sosyal yaşam alanları oluşturuyor. Beton alanların payı ise sadece yüzde 13. Yaklaşık 86 bin metrekarelik alan içinde meyve ağaçları dâhil her türden toplam 23 bin ağaç dikilecek, diğer bitkilerle birlikte zengin bir botanik parkı oluşturulacak. Yerleşke içinde 13.650 metrekarelik golf sahası, 5.000 metrekarelik AVM, 2.000 metrekare alanda yer alacak spor kompleksleri, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, 11 oyun parkı, evcil hayvanlar parkı, ailelerin kendi organik ürünlerini yetiştirebileceği hobi bahçeleri ve ayrıca kreş ve okul olacak. 


-Mebuskent’te yaşam için geri sayım…

Yapımına Mart 2013’te başlanan Mebuskent’in konut alanları 602 daire ve 332 villadan oluşuyor. İnşaatın şu an itibariyle yüzde 60’ı tamamlanmış bulunuyor. Tüm konutlar, 2016 yılında teslim edilecek ve son çeyrekte Mebuskent’te yaşam başlayacak. Bittiğinde “Şehir içinde koca bir şehir” olacak Mebuskent, 4-5 bin kişilik nüfus barındıracak. Mebuskent, zengin yeşil alanlar ve sosyal imkânlar yanında, aynı zamanda son derece güvenlikli bir yaşam merkezi olacak. Etrafı 4 metre yüksekliğinde ve 4 kilometre uzunluğunda duvarla çevrilen Mebuskent’te oturanlar 7/24 kesintisiz güvenlik hizmetinden yararlanacak. Ankara’nın bir uçtan bir uca bağlantılı güzergâhlarına sadece 25 dakikalık mesafede yer alan Mebuskent’in alt yapı çalışmaları da büyük ölçüde tamamlanmış bulunuyor. Açık otoparkın üstünde kurulacak güneş panelleri ile kendi elektriğini kendisi üretecek Mebuskent’te fiber optik telekomünikasyon alt yapısı için de Türk Telekom’la görüşmeler sürüyor.


Geri Dön