25 / 04 / 2024

Mecidiyeköy-Beşiktaş-Kabataş Metrosu açılış tarihi!

Mecidiyeköy-Beşiktaş-Kabataş Metrosu açılış tarihi!

2.8 milyar liraya mal olacak Mecidiyeköy-Beşiktaş-Kabataş Metrosu'nun temeli İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından atıldı. Topbaş, hattın 455 milyon liraya mal olacağını ve günde 700 bin yolcu taşıyacağını belirtti.



İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mecidiyeköy-Beşiktaş-Kabataş Metrosu'nun temel atma törenine iştirak etti. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün açıkladığı projeyi eleştiren Topbaş, "Sayın Kılıçdaroğlu önce dünyayı gezsin. Dünya öyle büyük kentlerden oluşmuyor. Bu işler insanların hayal dahi edemeyeceği laflar etmekle olmaz. Millet buna inanmaz" diye konuştu. Mecidiyeköy-Beşiktaş-Kabataş Metrosu hakkında bilgi veren Topbaş, hattın 455 milyon liraya mal olacağını ve günde 700 bin yolcu taşıyacağını belirtti. Hattın Bağcılar ve Bahçeşehir'e uzanacağı bilgisini veren Topbaş, "Birileri Bolu Tüneli yapmaya kalkıştı, 17 yıl sürdü. İnşallah 2018 yılının ortalarında bu metroyu hizmete alacağız. Bağcılar-Mecidiyeköy hattının toplam uzunluğu 23 kilometre ve metronun maliyeti 2 milyar 810 milyon lira. Bunu belediye olarak yapıyoruz. Devlete de borcumuz yok. Hazine garantisi olmadan başkan olarak benim imzamla istediğimiz krediyi bulabiliyoruz" diye konuştu.


HER YERE METRO

Kadir Topbaş, "Her yerde metro her yere metro" anlayışıyla İstanbul'un altını demir ağlarla ördüklerini vurgulayarak, "Dünyanın ezberini bozacak tanklarını, topunu, uçaklarını ve uçak gemilerini yapan bir Türkiye'yi birlikte inşa ediyoruz" şeklinde konuştu.


Akşam 


Geri Dön