19 / 03 / 2024

Mecidiyeköy Mahmutbey Metro Hattı durakları!

Mecidiyeköy Mahmutbey Metro Hattı durakları!

Mecidiyeköy Mahmutbey Metro Hattı durakları hangileri? Mecidiyeköy Mahmutbey Metro Hattı istasyonları hangileri? Mecidiyeköy Mahmutbey Metro Hattı üzerindeki duraklar neler? Mecidiyeköy Mahmutbey Metro Hattı istasyonlar hangileri? İşte Mecidiyeköy Mahmutb



Mecidiyeköy Mahmutbey Metro Hattı durakları!


Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın temeli, 09 Şubat 2014 Pazar günü saat 13:30'da Alibeyköy Meydanı'nda düzenlenen törenle atılacak. 


Toplam 18 km uzunluğundaki Mecidiyeköy-Mahmutbey (Şişli-Kağıthane-Eyüp-Gaziosmanpaşa-Esenler-Bağcılar İlçeleri) Metro Hattı ana hat tünelleri ve viyadükleri, delme, aç-kapa ve viyadük tipinde toplam 15 adet istasyondan oluşmaktadır.


Mecidiyeköy-Mahmutbey (Şişli-Kağıthane-Eyüp-Gaziosmanpaşa-Esenler-Bağcılar İlçeleri) Metro Hattı saatte bir yönde 70.000 kişi taşıma kapasitesinde olacaktır.



Mecidiyeköy Mahmutbey Metro Hattı durakları!




Mecidiyeköy Mahmutbey metro hattı ihalesi!


850 milyon TL bedelle ihale edilen metro hattı Gülermak-Kolin-Kalyon ortaklığı tarafından yapılacak. Toplamda 26 dakika sürmesi planlanan hatta Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey durakları yer alacağı metro hattının toplam uzunluğunun 26 dakikada tamamlanması bekleniyor.


Hattın  sözleşmesi imzalanmış olup  02.01.2014 tarihinde de yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanmıştır.  


Metro, Mahmutbey'den Kabataş'a kadar tasarlandı. Birinci etap Mecidiyeköy'den, ikinci etap olarak ise Kabataş'tan geçmesi planlanıyor. 



Mecidiyeköy Mahmutbey metro hattının ihale bülteninden bilgiler!


Kamu İhale Kurumu'nda ve Avrupa Birliği bülteninde yayınlanan ihale bülteninde yer alan açıklamalar şöyle;


"Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar'ın trafik sorununa çözüm olacak metro, Mecidiyeköy'de Hacıosman-Yenikapı Metrosu'na entegre olarak başlayacak. 


Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe Alibeyköy bölgelerinden geçerek Karadeniz Mahallesi'nde mevcut Edirnekapı-Sultançiftliği Hattı'na entegre olacak olan proje, oradan Tekstilkent ve Yüzyıl Mahallesi'nden geçerek Mahmutbey’de yapılan Mahmutbey-Başakşehir Metrosu ile entegre hale getirilecek.


İş ve yerleşim bakımından yoğun alanları tarayan hattın daha sonra Mecidiyeköy'den Kabataş'a kadar uzatılması da planlanıyor. Yaklaşık 17,5 km uzunluğundaki Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı, saatte tek yönde 70 bin kişi taşıyacak. Tünellerin yanı sıra viyadüklerin de yer alacağı proje, delme, aç-kapa ve viyadük tipinde toplam 15 adet istasyondan oluşacak. Metro hattı tamamlandığında Mecidiyeköy'den Mahmutbey'e 26 dakika gibi kısa bir sürede ulaşılacak." 



Mecidiyeköy Mahmutbey Metrosu’nun künyesi!


Uzunluğu: 18 Km

İstasyon isimleri: Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey Güzergahı: Şişli-Kağıthane-Eyüp-Gaziosmanpaşa-Esenler-Bağcılar

İstasyon sayısı: 15

İhale bedeli: 850 milyon lira

İhale tarihi: 18 Eylül 2013

İhaleyi kazanan firmalar: Gülermak-Kolin-Kalyon ortaklığı

Sözleşme tarihi: 02 Ocak 2014

Temel atma töreni tarihi: 09 Şubat 2014

Tamamlanma tarihi: 2017

Yolcu kapasitesi: Tek yönde 70.000 kişi / Saat


Geri Dön