24 / 04 / 2024

Mecidiyeköy- Mahmutbey metro hattı kazı çalışmaları yıl sonunda başlayacak!

Mecidiyeköy- Mahmutbey metro hattı kazı çalışmaları yıl sonunda başlayacak!

Mecidiyeköy- Mahmutbey arasındaki seyahat süresini 26 dakikaya indirecek olan metronun kazısını, merkezi Avustralya Tazmanya'da bulunduğu için 'Tazmanya Canavarı' olarak isimlendirilen tünel delme makinesi (TBM) yapacak...



Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu kazısını, Tazmanya'dan getirilecek 6.5 metre çapındaki tünel delme makinesi yapacak.


Mecidiyeköy-Mahmutbey arasındaki seyahat süresini 26 dakikaya indirecek olan metronun kazısını, merkezi Avustralya Tazmanya'da bulunduğu için 'Tazmanya Canavarı' olarak isimlendirilen tünel delme makinesi (TBM) yapacak. 


YILSONUNDA KAZI BAŞLAYACAK 

Metroyu yapan Gülermak-Kolin-Kalyon İş Ortaklığı, tünellerin kazısında kullanılacak olan tünel açma makinesi için merkezi Avustralya Tazmanya'da bulunan Terratec firmasına 6,56m çapında TBM siparişi verdi. İstanbul'un kaya yapısına özel olarak üretilen TBM'in test çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. Fabrika testlerinin tamamlanmasının ardından makine Türkiye'ye nakledilecek ve yıl sonunda kazıya başlayacak. 17.5 km ve 15 istasyonlu metro hattı 6 ilçeden geçecek. Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı, Mecidiyeköy'de mevcut metro istasyonu ile entegre olarak başlayacak. Hat, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe Alibeyköy bölgelerinden geçerek Edirnekapı Sultançiftliği hattına, oradan Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi üzerinden yeni hizmete açılan Mahmutbey- Başakşehir hattına entegre olacak. 


SAATTE 70 BİN YOLCU 


İş ve yerleşim bakımından yoğun alanları tarayan hattın daha sonra Mecidiyeköy'den Kabataş'a kadar uzatılması da planlanıyor. Metro hattı, saatte bir yönde 70 bin kişi taşıma kapasitesinde olacak. Metro hattı hizmete girdiğinde Mecidiyeköy'den Mahmutbey'e seyahat süresi 26 dakikaya inecek. Metronun 2017 yılında hizmete girmesi hedefleniyor. 


Sabah 


Geri Dön