29 / 03 / 2024

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak?

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak?

Kabataş-Mahmutbey Metrosu’nun kazı çalışmalarının yüzde 82,5’u tamamlandı, hattın 2018 yılı ikinci yarısından sonra açılması planlanıyor.




Kabataş-Mahmutbey Metrosu’nun kazı çalışmalarının yüzde 82,5’u tamamlandı. Mecidiyeköy-Mahmutbey arasında hayata geçirilen metro hattının 2018 yılı ikinci yarısından sonra açılması planlanıyor. 


8 ilçeyi birbirine bağlayacak olan Mahmutbey metrosu 3 milyar 700 milyon TL'ye mal olacak. 24 kilometrelik hat günde 1 milyon yolcu taşıyacak.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş konuyla ilgili olarak, “Mecidiyeköy-Mahmutbey arasını 2018 yılı ikinci yarısından sonra açmayı düşünüyoruz. Kabataş-Mecidiyeköy arası ise 2019’un Haziran’ına uzanabilir. İkinci etabın bitirilme zamanını buradaki çalışmalar gösterecek. Metroyla Kabataş’a kadar erişmek önemli çalışma. Tam 8 ilçeden geçen Kabataş-Mahmutbey Metrosu tamamlandığında günde bir milyon yolcunun kullanabileceğini tahmin ediyoruz. Burası çok önemli bir ana omurga metro hattı. Bu hattın devamı var. Kabataş’tan Karaköy istikametine giderek Şişhane İstasyonu’na bağlantılı hale gelecek. Mahmutbey’den Halkalı istikametine gidecek. Bunlarla ilgili çalışmaların bir kısmı ihale aşamasında. Kabataş-Mahmutbey Metro Hattı’nın tünel kazıları yüzde 82,5 ölçeğinde tamamlandı. Yeraltındaki çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.



Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro durakları: 

1-) Mecidiyeköy İstasyonu 

2-) Çağlayan İstasyonu 

3-) Kağıthane İstasyonu 

4-) Nurtepe İstasyonu 

5-) Alibeyköy İstasyonu 

6-) Yeşilpınar İstasyonu 

7-) Veysel Karani İstasyonu 

8-) Akşemsettin İstasyonu 

9-) Kazım Karabekir İstasyonu 

10-) Yeni Mahalle İstasyonu 

11-) Karadeniz Mahallesi İstasyonu 

12-) Tekstilkent İstasyonu 

13-) Yüzyıl İstasyonu 

14) Göztepe Mahallesi İstasyonu 

15-) Mahmutbey İstasyonu



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön