24 / 04 / 2024

Mecidiyeköy Metro İstasyonu 2. Etap çalışmaları başladı!

Mecidiyeköy Metro İstasyonu 2. Etap çalışmaları başladı!

Mecidiyeköy Metro İstasyonu 2. Etap çalışmaları sebebiyle, Şişli-Mecidiyeköy ve Mecidiyeköy-Şişli istikametinde bazı yollar dün gece saat 23.00'ten itibaren 150 gün süreyle trafiğe kapatıldı.



İSTANBUL'DAKİ ulaşımın en kritik iki noktasında inşaat çalışması başlatıldı. Mecidiyeköy Metro İstasyonu 2. Etap çalışmaları sebebiyle, Şişli-Mecidiyeköy ve Mecidiyeköy-Şişli istikametinde bazı yollar dün gece saat 23.00'ten itibaren 150 gün süreyle trafiğe kapatıldı . İşçiler, metro inşaatı yapılacak alanın etrafını metal paravanlar döşedi. Şişli-Mecidiyeköy İstikametinde, Büyükdere Caddesi'nin, Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan kesiminde kısmi şerit daraltması yapıldı. İnşaat alanı ile binalar arasında yaya geçiş koridoru oluşturuldu. Mecidiyeköy'deki Bahçeler Sokak, gidiş-geliş olmak üzere araç trafiğine tahsis edildi. 


ALTERNATİF YOLLAR

Mecidiyeköy üzerinden devam eden araçlar D-100 Karayolu altındaki bağlantı yolu ile önce Ceçit Sokak ve ardından Abide-i Hürriyet Caddesi'nden ilerleyerek Büyükdere Caddesi'ni takiben Şişli'ye ulaşacak. Bahçileivler-Şirinevler Minibüs Terminali ve Zeminaltı Otopark çalışmaları nedeniyle de E-5 Havaalanı istikametinden Şirinevler'e araç giremeyecek. Şirinevler'e gidecek araçlar Bahçelievler yanyolu kulanacak. 1 yıl sürmesi planlanan çalışmalar tamamlandığında İstanbul'daki ulaşımın en kritik noktasında, 404 araç kapasiteli zeminaltı otoparkı, zemin üstünde de 65 minibüs kapasiteli bir terminal yeralacak. 

Her iki bölgede yaşanacak olan trafik yoğunluğu 1 yıl sonra nefes alacak. 



Star



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Bahçelievler/Şirinevler Minibüs Terminali ve Zeminaltı Otopark Projesi çalışmaları nedeniyle E5 Havaalanı istikametinden Şirinevler girişi trafiğe kapatıldı. Bu arada Mecidiyeköy Metro İstasyonu 2. etap inşaat çalışmaları sebebiyle de, 150 gün süreyle Şişli-Mecidiyeköy ve Mecidiyeköy-Şişli istikameti'nde bazı yollar kademeli olarak trafiğe kapatıldı. 


ALTERNATİF YOLLAR

1. Şişli-Mecidiyeköy İstikametinde: Büyükdere Caddesi'nin, Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan kesiminde kısmi şerit daraltması yapılacak. 

2. Mecidiyeköy-Şişli yönünde: Aytekin Kotil ile Ortaklar arasında kalan Bahçeler Sokak üzerinden (1 gidiş-1 geliş) verilecek. Mecidiyeköy'den devam eden araçlar D-100 Karayolu altındaki bağlantı yolu ile önce Geçit Sokak ve ardından Abide-i Hürriyet Caddesi'nden ilerleyerek Büyükdere'den Şişli'ye ulaşabilecek. 

3. Aytekin Kotil Caddesi'nin Büyükdere Caddesi bağlantısı kısmında ise trafik ışığı düzenlemesi ile taşıtların Şişli yönüne katılımı sağlanacaktır. 



Bugün 


Geri Dön