25 / 04 / 2024

Media Markt Adana mağazasını açıyor

Media Markt Adana mağazasını açıyor

Bu yılın ilk Media Markt mağazası Adana'nın Seyhan ilçesinde açılıyor.



Media Markt'ın Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdürü Nuri Topatan, bu yıl açacakları 8 mağaza ile yüzde 100 büyüyeceklerini belirtti. Media Markt'ın 2009 hedeflerinin anlatıldığı Conrad otelinde düzenlenen toplantıda konuşan Nuri Topatan, 2009 yılında 8 mağaza açmayı hedeflediklerini ve bu yılın ilk mağazasını 25 Mart'ı, 26 Mart'a bağlayan gece, Adana'nın Seyhan ilçesinde açacaklarını bildirdi. Topatan, 5 bin metrekare alanda açacakları mağaza için büyük güvenlik önlemleri aldıklarını, bu amaçla 250 güvenlik elemanı görevlendireceklerini ve demir bariyerler kuracaklarını ifade etti. Elektronik pazarının kriz nedeniyle yüzde 10,1 gerilediğine dikkati çeken Topatan, 2010 yılında da yeni mağazalar açmayı ve pazar lideri olmayı hedeflediklerini söyledi. Nuri Topatan, ÖTV indirimi ile ilgili soruları da şöyle yanıtladı:

"ÖTV indirimi nedeniyle, beyaz eşya ve LCD TV'lerin satışlarında geçen seneye göre 2 kat artış yaşandı, ÖTV indirimi tam zamanında geldi. Bu, sektöre bir hareketlilik getirecek, talep artacaktır. Firmalar indirimi uyguladıklarında biz de fiyatlara yansıtıyoruz. Ürünlerimizi çok satıyoruz. Mağazadaki stoklarımız satış alanımız. ÖTV indirimi bizi çok iyi etkilemeye başladı." Topatan, açacakları 8 mağaza ile yüzde 100 büyümeyi hedeflediklerini ve

bin kişi daha istihdam etmeyi planladıklarını söyledi. İstanbul'da da yatırımlarına devam edeceklerini belirten Topatan,  İzmir  için planlar yaptıklarını oradaki tüketicilerle buluşmak istediklerini bildirdi.

 

"Media Markt Türkiye ile büyüyor"

 

Nuri Topatan, sektörde iddialı olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ekonomik krize aldırmadan, daha önce söz verdiğimiz gibi agresif büyüme stratejimizi sürdüreceğiz. 2009 yılında açacağımız 8 mağaza ile yüzde 100 büyüyeceğiz. Krize karşı en iyi panzehir yatırımdır. Bu inançla Türkiye için katma değer ve istihdam yaratmaya devam ediyoruz. Türkiye Media Markt'ın faaliyet gösterdiği 16 Avrupa ülkesi arasında en hızlı büyüyen ülke oldu. Türkiye, taze kan olarak grubun büyümesini ateşliyor. Çok rahatlıkla diyebiliriz ki Media Markt artık Türkiye ile büyüyor." Türkiye nüfusunun 70 milyonu aştığına ve her yıl yaklaşık 650 bin kişinin evlendiğine dikkati çeken Topatan, teknolojiye merakları diğer ülkelere göre çok daha fazla olan Türk tüketicilere güvendiklerini vurguladı.


Geri Dön