26 / 04 / 2024

Media Markt evini yenileyeceklere danışmanlık hizmeti verecek!

Media Markt evini yenileyeceklere danışmanlık hizmeti verecek!

Mayıs sonu itibariyle Media Markt’ın Türkiye’deki 41 mağazasında görev alan “Yuvakuran” satış danışmanları, beyaz eşya ve küçük ev aletleri ile ilgili olarak ziyaretçilere danışmanlık hizmeti verecek.




Türkiye’deki tek yabancı elektronik market zinciri Media Markt, yeni evlenecek, ev kuracak, veya evini yenileyeceklere, mağazalarında satış danışmanlık hizmeti başlatıyor.


Türkiye’deki 41 mağazasında görev alan ‘Yuvakuran’ satış danışmanları, beyaz eşya ve küçük ev aletleri ile ilgili olarak ziyaretçilere danışmanlık hizmeti veriyor.


2.5 MİLYARLIK PAZAR


Beşiktaş Evlendirme Dairesi’nde yapılan toplantıda Media - Saturn Türkiye CEO’su Bülent Gürcan, Türkiye’de her yıl 500 ila 600 bin çiftin evlendiğini ve bunun elektronik ve beyaz eşya pazarında her yıl en az 2.5 milyar TL’lik pazar oluşturduğunu belirtti. Gürcan, “Amacımız müşterilerin ihtiyaçları ile örtüşen ürünleri alarak seçim yapmalarını kolaylaştırmak” dedi. Gürcan ayrıca Nisan 2013 – Mart 2014 döneminde MediaMarkt’ın küçük ev aletleri ve beyaz eşyada yüzde 20’nin üzerinde büyüdüğünü belirtti.


Buzdolabı kapasitesinin veya çamaşır makinesinin yıkama süresinin Türkiye içinde bile farklılık gösterdiğini sözlerine ekleyen Gürcan, “Örneğin, Doğu Anadolu’da evler büyük, aileler geniş olduğundan buzdolabı kapasitesi ile TV’lerin ekranları büyüyor. Batı ve Ege’ye gittiğinizde kahve makinaları çok satılıyor” şeklinde konuştu.



Hürriyet


Geri Dön