24 / 04 / 2024

Media Markt İzmir'deki ilk mağazasını yarın açıyor!

Media Markt İzmir'deki ilk mağazasını yarın açıyor!

Elektronik sektörünün dünya devi, İzmir'deki ilk mağazasını yarın Balçova'da açacak



Avrupa'nın lider, dünyanın ikinci büyük elektronik perakende devi Media Markt, İzmir'deki ilk mağazasını yarın hizmete açıyor. 15 bin kişinin gelmesinin beklendiğini, 700 güvenlik görevlisi ve polislerin görev yapacağı açılış 06.00'da gerçekleşecek. Türkiye'de 12. mağazasını açacak olan Media Markt, İzmir'de ikinci mağazasını da açmak için çalışmalara başladı.

UYGUN FİYATLAR
Balçova mağazasının açılışı öncesinde Hilton Oteli'nde yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan Media Markt Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, krize rağmen yeni mağazalarla büyümeyi sürdüreceklerini söyledi. Yıl sonuna kadar İstanbul'da 2 ve Ankara'daki mağazaları ile 15 mağazaya ulaşacaklarını ifade eden Topatan, dünya markalarını, en bol seçenekler ve en düşük fiyatlarla İzmirlilere sunacaklarını kaydetti.
İzmir'de trafiği aksatmamak için yarın 06.00'daki açılış töreninde birçok üründe çok büyük indirimler yapacaklarını açıklayan Topatan, "İzmir Balçova'da ilk mağazamızı açıyoruz. Daha sonra ikinci ve üçüncü mağazalar gündeme gelecek. İkinci mağaza Mavişehir'de olabilir. Balçova mağazamızın açılışına 10-15 bin kişinin katılmasını bekliyoruz. Açılışta 700 güvenlik görevlisi hizmet verecek. Ayrıca polis de olacak. 3 kilometre uzunluğunda bariyer olacak. 10 bin metrekarelik park yeri de kiraladık. İzmirlilerin açılışımıza büyük ilgi göstereceğini tahmin ediyoruz. Açılışa gelenlere çay, poğaça ikramımız olacak. Üşüyenler için battaniye vereceğiz. Yağmurdan korunmaları için de önlem alacağız" dedi.

ARKASI GELECEK
İzmir'de toplam 10 bin metrekare alanda, 3 bin 700 metrekarelik satış mağazası ile hizmet vereceklerini açıklayan Topatan, 90 kişiye de istihdam sağladıklarını kaydetti. "Ekonomik krizden çıkışın sinyallerinin alındığı şu günlerde mağaza açılışlarına hız verdiklerini anlatan Topatan, "Türkiye pazarına girdiğimiz 2007 Eylül ayından bu yana, yatırımlarımıza kesintisiz devam ettik. Şirketin kuruluş döneminde kurucuların sahip olduğu sıra dışı anlayışı ve cesareti, Türkiye'deki faaliyetlerimize yansıttık. Küresel krizin tüm şiddetine rağmen yatırımlarımıza ara vermedik. Şimdi ülkemiz ekonomisine duyduğumuz güveni bir kez daha gösteriyor ve dört dörtlük yatırım atağımızı başlatıyoruz. Gururla söylüyorum ki, 3 ay içerisinde biri Ankara, diğer ikisi İstanbul'da olmak üzere 3 mağaza daha açacağız" diye konuştu.
Yatırımların istihdam artışına ve ekonominin güçlenmesine yol açacağını belirten Topatan, başlattıkları yatırım atağının tüm firmalara örnek olmasını istedi. Media Markt olarak, Türk tüketicisi için en iyisini yapmaya devam edeceklerini anlatan Topatan, şöyle konuştu: "Bu nedenle tüketicilerimize 'Bakmadan almayın', rakiplerimize ise 'Yatırım yapmaktan ve bol seçenek sunmaktan korkmayın' diye sesleniyoruz". Kısa süre içinde açılacak rakipleri Best Buy'ı kastederek, 'İzmir'e hoş geldin' diyoruz. Biz 2010'da Türkiye'de pazar lideri olmayı istiyoruz. Fiyat kanunumuz ile il sınırları içinde bizden daha yüksek fiyata ürün satan olursa, müşterimize o ürünün iki katı bedeli iade ediyoruz. Avrupa'da lideriz. Dünyada ikinci sıradayız. Çin'de ilk mağazamızı 2010'da açacağız."

TSUNAMİ ETKİSİ
Media Markt  İzmir  Şube Müdürü Ferhat Çinko ise İzmir'de tsunami etkisi yaratacaklarını belirterek, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en güzel açılışının gerçekleşeceğini söyledi. İzmirlileri 45 bin ürün çeşidi sunacaklarını anlatan Çinko, ürünlerini görülmemiş fiyatlardan satılacağını vurguladı.

Elektronikte bol seçenek sunuyor
Bu yıl kuruluşunun 30. yıl dönümünü kutlayan Media Markt tüketicisini, dünya markaları, süper seçenekler, kaliteli hizmet ve en düşük fiyatlar ile buluşturmaya kesintisiz olarak devam ediyor. Media Markt mağazaları, televizyon ve görüntü sistemlerinden Hi-Fi ses sistemlerine, fotoğraf makineleri ve kameralardan film DVD, müzik CD, bilgisayar oyunları ve konsollara, bilgisayar ve cep telefonlarından beyaz eşya ve küçük ev aletlerine kadar birçok ürün çeşidi ile tüketicilerine hizmet veriyor.

14 ülkede 566 mağazası var
1979 yılında ilk mağazasını Almanya'nın Münih kentinde açan Media Markt, sırasıyla Avusturya, İtalya, İsviçre, Macaristan, Polonya, İspanya, Hollanda, Belçika, Portekiz, Yunanistan, İsveç, Rusya ve Türkiye'deki mağazalarıyla teknoloji severlerle buluştu. Media Markt'ın 14 ülkede 566 mağazası ve 50.000' e yakın çalışanı bulunuyor. Türkiye'de ilk mağazasını 2007 Eylül ayında İstanbul Ümraniye'de açan Media Markt, daha sonra sırasıyla Eskişehir, Mersin, İstanbul Beylikdüzü, Ankara'daki 2 mağazasıyla hizmet ağını hızla genişletmeye devam etti. 2008 yılının Kasım ayında İstanbul'daki mağaza sayısını 3'e çıkaran Media Markt, ardından Bursa'da ve  Adana  mağazalarını hizmete sokmuş, Güneşli ve Merter mağazalarının açılışı ile Türkiye'deki toplam mağaza sayısını 11'e yükseltti. 12. mağazasını da yarın İzmir'de açıyor.
Murat ŞAHİN/Yeni Asır

İlgili haber:

Media Markt İzmir mağazasını 28 Ekim'de açacak


Geri Dön