27 / 04 / 2024

Media Markt'ın 7'nci mağazası Optimum AVM'de

Media Markt'ın 7'nci mağazası Optimum AVM'de

Media Markt, Türkiye'deki 7'nci mağazasını açtı 2009'da bin istihdam hedefi koydu



Alman elektronik market zinciri Media Markt, Türkiye'deki yedinci mağazasını İstanbul Kozyatağı'ndaki Optimum Alışveriş Merkezi'nde açıyor. Gelecek ay da Bursa'da mağaza açacağını açıklayan şirket, krizde Türkiye'deki yatırımlarına ara vermeden, 2009'da yeni mağazalarla bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor.

Bin kişiye istihdam

Kozyatağı mağazasının açılışı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Media Markt Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, Türkiye'deki agresif büyümelerini devam ettireceklerini ve gelecek ay da Bursa'da mağaza açacaklarını belirtti. Topatan, "2015'e kadar Türkiye'deki stratejimiz belli. Kriz nedeniyle bunda bir değişim olmayacak. Agresif bir şekilde mağaza açmaya devam edeceğiz. Şu anda yedi mağazamızda 780 kişiye istihdam sağlıyoruz. 2009'da açacağımız yedinin üzerinde yeni mağazada bin kişiye istihdam sağlayacağız" dedi.

2009 yılında yüzde 100 büyüyeceklerini söyleyen Topatan, "Gelecek yıl krizin etkilerinin daha fazla görüleceği bir yıl olacak. Ama biz başarılı yönetimle büyümemize devam edeceğiz. İstihdamın önemli olduğu bir dönemde yeni mağazalarla Türkiye'de önemli oranda istihdam yaratacağız" diye konuştu. Yatırımlarında Almanya merkezin desteğini aldıklarını ve bu şekilde yatırımlarını hız kesmeden sürdüreceklerini ifade eden Topatan, Türkiye'de organik büyüyeceklerini, şirket satın alması planlamadıklarını da kaydetti.

Büyüme potansiyeli var

Krize karşın Türkiye'de pazarın büyüme potansiyeline inandıklarını vurgulayan Nuri Topatan, şunları söyledi: "Türkiye'deki büyüme potansiyeli Avrupa'ya göre çok fazla. Genç kitle var ve krize karşın satın almalarını kesmiyorlar. Krizi tabii ki biz de hissediyoruz ama mağaza lokasyonlarımız çok doğru yerlerde."

Rekabet artıyor konsolidasyon olabilir

SEKTÖRDE rekabetin arttığına ve konsolidasyonların olabileceğine de işaret eden Nuri Topatan, "16 ülkede hızlı şekilde büyüyerek bir numara olma hedefimiz var. Aynı hedef Türkiye için de geçerli. Hızlı büyüyerek Türkiye'de bir numara olmak istiyoruz. Biz de bir sorun yaşanmaz. Pazara yeni girişler de olacak. Türkiye'ye girme planları yapan Amerikalı Best Buy'ın gelmesinden heyecan duyuyoruz. Türkiye, Best Buy'la, Media Markt'ın beraber satış yaptığı ilk ülke olacak" açıklamasını yaptı.

Satış YTL üzerinden

MEDIA Markt Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, en iyi teknoloji mağaza zinciri olmak ve en fazla çeşidi sunmak gibi bir hedefleri olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Fiyatlarda da iddialıyız. YTL üzerinden satış yapıyoruz ve tüketiciler de YTL üzerinden satışı seviyor. Ürün bazında hálá plazma ve LCD TV'ler, cep telefonları ve laptoplar en çok satıyor.

Hürriyet

Geri Dön