20 / 04 / 2024

Media Markt'tan 1000 kişiye iş müjdesi

Media Markt'tan 1000 kişiye iş müjdesi

Türkiye pazarına 2007 Eylül ayında girerek 8 mağaza açan Media Markt, yıl sonuna kadar 8 yeni mağaza hizmete sokarak yüzde 100 büyüyecek.



Media Markt Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdürü Nuri Topatan, 2009 yılı yatırım atağına 26 Mart'ta Adana'da açacakları mağazayla başlayacaklarını söyledi. Topatan, "Küresel ekonomik krize rağmen bu yıl yatırımlara hız kesmeden devam edeceğiz. Adana'da açılacak olan mağazamızda 90 kişiye iş sağladık. 2009 sonuna kadar bin yeni kişiye daha istihdam sağlayacağız" dedi.

TEKNOSA'YI GEÇERİZ

Media Markt'ın faaliyet gösterdiği 16 Avrupa ülkesi arasında `en hızlı büyüyen' ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Topatan, ÖTV indiriminin de satışlara pozitif etki yaptığını bildirdi.

ÖTV indiriminin sektörde satışların yüzde 10.1 gerilediği bir döneme denk geldiğini ifade eden Topatan, "ÖTV indirimi tam zamanında yapıldı ve sektöre hareketlilik geldi. İndirim sonrasında satışlarımızda 2 kat artış yaşandı. En çok satış beyaz eşya ve LCD'de oldu" diye konuştu. Media Markt'ın 2010 yılına kadar  İzmir  ve İstanbul'da ciddi bir büyüme gerçekleştireceklerini belirten Topatan, 2010 yılı sonunda Teknosa'yı geçerek hedeflerinin liderlik olduğunun altını çizdi. Topatan, "Rekabet bu yıl içinde daha da artacak. Biz de büyümeye büyük şehirlerde devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
 
Bugün 

Geri Dön