19 / 04 / 2024

Medipol Hastanesi Kavacık'ta açılacak!

Medipol Hastanesi Kavacık'ta açılacak!

Özel hastanelerden sonra üniveriste işine de giren Medipol  için Büyükşehir Belediyesi 220 dönümlük arazinin imar planını değiştirdi



İstanbul'un dört bir yanında açtığı hastaneler ile kamuoyunun dikkatini çeken Medipol'e, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin imar değişikliği ile piyango vurdu. İstanbul Medipol Üniversitesi'nin kurucusu olan Medipolitan Eğitim ve Sağlık Vakfı, Maliye'den ön izinle aldığı Beykoz Kavacık'taki yaklaşık 220 bin metrekarelik arazinin imar planlarının değiştirilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu.

Yeşil alan gözüküyordu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında yapılan, Beykoz Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'nda söz konusu arazi "Parklar çocuk bahçeleri oyun alanları ", "Karayolları Yol Kenar Koruma Kuşağı" ve "Oto Terminali" alanında kalmaktaydı. Vakıf, kendisine ön izinle verilen bu ara-zinin imar planlarının değiştirilerek, "Özel Eğitim" alanına alınmasını istedi. Söz konusu imar planı değişikliği teklifi, CHP'lilerin hayır oyuna karşın Belediye Meclisi'nde kısmen değiştirilerek kabul edildi.

Herkese nasip olmaz!"

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi yüksek Mimar Mühendis Mehmet Yıldız, imar planı değişikliğinden önce bu kadar büyük bir arazinin Medipolitan Eğitim ve Sağlık Vakfı'na nasıl tahsis edilmesinin dikkat çekici olduğunu söyledi. "Bu kadar büyük bir arazi herkese kolay tahsis edilemez" diyen mimar Yıldız, imar planı değişikliği ile 1,5 emsal inşaat artışı ve 10 kat yapılaşma izni verildiğini belirtti.

"Dünya ayağa kalkardı!"

Yıldız "Normal dönemlerde olsa, 10 yıl önce olsa bu plan için dünya ayağa kalkardı. Devlet arazileri bir şekilde el değiştiriyor. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı 1 /100 bin ölçekli Çevre Düzeni planına göre İstanbul'un yüksek lisans değil lisans eğitimi veren bir kent olması öngörülüyordu. Bu doğru bir karardı. Çünkü yeni kurulacak üniversiteler Eskişehir gibi illere kaydırılmalı. Böylelikle İstanbul'a nüfus akışı engellenmeli. Yeni Eskişehirler oluşturulmalı. Ama bu şekilde özel üniversitelere izin verilerek bu kural çiğneniyor" dedi.

Kimdir bu Medipol

Geçen yıl kurulan İstanbul Medipol Üniversitesi'nin sahibi, Medipolitan Eğitim ve Sağlık Vakfı. İstanbul'un dört bir köşesinde hastanesi bulunan vakfın kurucusu ise Dr. Fahrettin Koca. Vakfın diğer yönetim kurulu üyeleri ise Prof. Dr. Naci Karacaoğlan, Prof. Dr. Ömer Ceran, Dr. Tuncay Aksoy, Özer Koca ve Zeki Ağralı'dan oluşuyor...Vakfın kurucusu Fahrettin Koca, Medipolitan'ı kurmadan önce, kurucuları arasında İskender Paşa Cemaatinin lideri Mahmut Esat Coşan'm da bulunduğu Haksağ Sağlık Hizmetleri A.Ş'de Yönetim Kurulu Başkanı'ydı. Haksağ A.Ş. geçen yıl kapanmıştı. Sözcü/Mehmet DEMİRKAYA


Geri Dön