26 / 04 / 2024

Medistate Kavacık Hastanesi, denizaltı konseptiyle yapıldı!

Medistate Kavacık Hastanesi, denizaltı konseptiyle yapıldı!

Japon Mimar Tatsuya Yamamoto'nun Türkiye'deki tek hastane projesi Medistate Kavacık Hastanesi, denizaltı konseptiyle yapıldı...



Hastanenin de özel bir mimarisi olur mu demeyin. Artık hız sağlık kurumları için en önde gelen noktalardan birisi. Bu düşünceden yola çıkan Kavacık Medistate Hastanesi ünlü Japon mimar Tatsuya Yamamoto ile gerçekleştirdiği proje sonucunda Türkiye'nin en büyük acil servisine sahip hastanesi unvanına da sahip oldu.

İSTANBUL MANZARALI
Hastanenin ayırt edici özelliği sadece bundan ibaret değil. Neredeyse her odası İstanbul'un farklı açılarından muhteşem manzarasına açılıyor. 17 bin metrekare alan üzerine kurulu hastane, 12 kattan oluşuyor. Özel bir mimari ile tasarlanan hastanenin mimari olarak en büyük farkı daha inşaat aşamasındayken hastane konsepti olarak planlanması. Mimari projede doktorların da yer alması diğer hastanelerde yaşanan olumsuzlukların en aza indirilmesini sağlıyor. Hastane mimari olarak da uluslararası hastane konseptine uygun olarak tasarlandı.

USTALIK ESERİ
Mediastate Hastanesi'nin özel mimari ile yapılmasının sebebi alanı daha verimli kullanmak ve yakın bölümlerin birbiri ile bağlantısını artırarak hastane içerisinde daha hızlı ve güvenli hareket etmek. Sağlık sektöründe geçen her saniye çok önemli. Özellikle gün içinde gelen acil hastalar düşünüldüğünde bu durum daha da önem kazanıyor. Medistate Kavacık Hastanesi içerisinden ameliyathaneye kadar olan kısım en ince ayrıntısına kadar hesaplanarak planlandı ve yapıldı. Ayrıca mekan olarak özel olarak seçilen Kavacık bölgesi ile Levent bölgesine kadar uzanan geniş bir bölgede yaklaşık 2 milyon kişiye sağlık hizmeti sunulacak. Hastane, Yamamato'nun ustalık eserleri arasında yer alıyor. Türk dostu başarılı mimar Yamamoto'nun son eserlerinden biri olan Medistate Kavacık Hastanesi kullanılan alan ve özel yapısı ile denizaltı konseptine uygun olarak inşa edildi.

35 milyon dolar harcandı

 -Hastane inşası 2007 yılında başladı.
 -Toprak üzerinde 8 bin metrekarelik kullanım alanı, toprak altında ise 2 bin 400 metrekarelik kullanım alanı mevcut.
 -17 bin metrekare üzerine kurulan Medistate Kavacık Hastanesi, 120 yatak kapasitesine sahip
 -9 yeni doğan, 8 erişkin, 3 koroner, 5 kalp damar cerrahisi yoğun bakım ünitelerinden oluşarak tıbbı tüm branşlarında hizmet veriyor.
 -Hastanede, 80 doktor ve 100 hemşireden oluşan 400 sağlık personeli mevcut.
 -Yeni doğan, erişkin ve koroner yoğun bakım ünitesi ile toplamda kişiye özel 120 yatak kapasitesi bulunuyor.
 -Hastanede ayrıca 5 ameliyathane mevcut.
 -Hasta, misafir ve çalışanlar için 150 araçlık otopark kapasitesi var.

PINAR çELİK/Sabah Emlak


Geri Dön