24 / 04 / 2024

Mega Center'da plaza satışı mahkemelik oldu

Mega Center'da plaza satışı mahkemelik oldu

Mega Center içerisinde bulunan, 12 bin metrekarelik plazanın yönetim kurulu kararıyla 5 milyon liraya satışa çıkartılması mahkemelik oldu



Bayrampaşa'da 4 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan 400 bin metrekare kapalı alana sahip Mega Center içerisinde bulunan, 12 bin metrekarelik plazanın yönetim kurulu kararıyla 5 milyon liraya satışa çıkartılması mahkemelik oldu .Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Peysan Gıda'nın patronu Ali Zafer Taciroğlu'nun yaptığı İstanbul Gıda Toptancıları İmalat Sanayi ve Depocuları Toplu İş Yeri Kooperatifi, 2 Mayıs tarihinde yaptığı genel kurul toplantısında, kooperatif ortaklarına ait olan 12 bin metrekarelik plazayla ilgili satış kararı aldı. Kararda, plazanın satışının 5 milyon liradan aşağı olmaması da öngörüldü.

60 üye şerh oldu

Kooperatif yönetim kuruluna satış yetkisinin verildiği bu karara, 60 üye şerh oldu. Plazanın satışına ihtiyaç olmadığını savunan muhalif üyeler, bu satışla kooperatifin zarara uğratılacağını savundu. Satış kararına karşı çıkan üyeler, kompleks içerisinde dükkan metrekare fiyatının ortalama 2 bin 500 dolar olduğunu ve satışı düşünülen plazanın muhammen bedelinin en az 15 milyon lira olması gerektiğini iddia etti. Satışın iptali için kooperatif üyelerinden Ayhan Genç, Cafer Akdeniz ve Ali Cihan avukatları Abdullah Demirhan aracılığıyla Bakırköy Asliye Ticaret Mahkemesi'ne dava açtı. Dava sonuna kadar plazanın satışı ile ilgili ihtiyati tedbir kararı verilmesi de talep edildi.

Vatan


Geri Dön