19 / 04 / 2024

Mega Fabrikalar belgeseline Türkiye'den ilk kez Vestel katıldı!

Mega Fabrikalar belgeseline Türkiye'den ilk kez Vestel katıldı!

Lamborghini ve Lego gibi dünyaca ünlü markaların da yer aldığı National Geographic'in 'Mega Fabrikalar' belgeseline, Türkiye'den ilk kez Vestel katıldı.





Vestel'in Manisa'da kurulan 1 milyon  metrekarelik fabrikası Vestel City, National Geographic'te yayınlanan 'Mega Fabrikalar' belgeseline konu oldu. Belgeselde ilk kez bir Türk firmasının yer aldığını belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, "Artık Türkiye'yi tanıtamıyoruz demeyeceğiz. Tanıtımda şiş kebap ve lokumdan mega fabrikalara geldik. Türkiye'nin bölgenin üretim üssü olma iddiasının konuşulduğu bir dönemde böyle bir belgeselde yer almak oldukça önemli" diye konuştu.

 

24 Mart'ta yayınlanacak belgesel, Zorlu Şirketler Grubu Sahibi Ahmet Zorlu'nun fabrikaya haftalık teftişe gelmesiyle başlıyor. Helikopteriyle Vestel  City'ye gelen Zorlu, fabrikanın içini teftiş ederken, Zorlu Grubu altında 50 şirketin yer aldığı, enerjiden inşaata kadar pek çok alanda yatırımları bulunduğu bilgisi veriliyor.

 

Akıllı telefon üretimi yıl sonunda başlayacak

 

FIC Güneydoğu Avrupa ve Avrasya Kıdemli Başkan Yardımcısı Adam Theiler, amaçlarının ikon haline gelen bir Türk markası yaratmak olduğunu belirterek, "Türkiye'de mega fabrika çekme 0fikri bizi çok heyecanlandırdı. Danimarka'da Lego, İtalya'da Lamborghini ile çalışmalar yaptık ve onlara bakarak, Türkiye'de de Vestel'i aynı noktaya koyduk" dedi.

 

Tesiste 7 fabrika bulunduğunu ve her gün 14 bin çalışanın giriş yaptığını kaydeden Erdoğan, "Yıllık 15 milyon elektronik cihaz, 7 milyon beyaz eşya üretiyoruz.140 ülkeye ihracat yapıyoruz" dedi. "En büyük satış elemanımız fabrikanın kendisi. Fabrikaya gelen sipariş vermeden çıkmıyor" diyen Erdoğan, Vestel City'nin, 10. yılında dünyaya tanıtılmasından mutlu olduğunu ifade etti. Vestel City'de üretilen ürünlerin yüzde 88'ini 140 ülkeye ihraç ettikleri bilgisini veren Erdoğan, "500'ün üzerinde markaya her yıl 4 binden fazla televizyon çeşidi üretiyoruz. Türkiye'nin toplam TV ihracatının yüzde 88'ini gerçekleştiriyoruz. 2012'de elde ettiğimiz 2.9 milyar dolar ihracatla son 15 yıldır dayanıklı tüketimde Türkiye'nin ihracat şampiyonluğunu elde tutuyoruz" dedi. Erdoğan, akıllı telefon pazarına da gireceklerini, yıl sonunda üretime başlayacaklarını söyledi. Fox International Channels Afrika ve Avrupa Başkanı Jesus Perezagua ise Vestel'in üretim ve ihracat hacmiyle bir mega yapı haline dönüştüğünü

söyleyerek, "Mega Fabrikalar dünya çapında ün yapmış global markalara ev sahipliği yapan bir belgesel dizisi. Bu markalar arasına Vestel'i de katmaktan mutluyuz" diye konuştu.

Dünya


Geri Dön