24 / 04 / 2024

Mega projeler Türkiye'nin çehresini değiştiriyor!

Mega projeler Türkiye'nin çehresini değiştiriyor!

Türkiye'nin çehresi İstanbul'un dev projeleriyle değişiyor. Ulaştırma Bakanlığı, son 13 yılda 260 milyar liranın üzerindeki yatırımla, Marmaray, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni gibi büyük projeleri hayata geçiriyor.



Türkiye'nin dev projeleri tüm hızıyla devam ediyor. Projeler tamamlandığında ulaşım rahatlayacak, Türkiye üs olacak

 

Dev projeler tam gaz sürüyor Türkiye'nin çehresi İstanbul'un dev projeleriyle değişiyor. Ulaştırma Bakanlığı, son 13 yılda 260 milyar liranın üzerindeki yatırımla, Marmaray, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni gibi büyük projeleri hayata geçirirken, birçok proje de tam gaz sürüyor. İşte bazı projeler: 


Büyük İstanbul Tüneli: Çalışmalar ihale aşamasına geldi. 2 karayolu ve 1 metro yolunun Boğaz'ın altından geçeceği projenin uzunluğu 6.5 kilometre. Tünelin 5 yıl içinde faaliyete geçmesi hedefleniyor. 


3. havalimanı: Tamamlandığında 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünya liderliği koltuğuna oturacak. 25 yıllık kira bedeli için en yüksek teklifi veren Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu tarafından inşa ediliyor. 76 milyon metrekarelik alan üzerine kurulacak. 


Avrasya Tüneli: İstanbul Boğazı altında 3.4 kilometrelik alan kazılarak iki kıta deniz tabanı altında birleştirildi. Aralık 2016'da tamamlanacak Avrasya Tüneli ile Kazlıçeşme-Göztepe hattındaki yolculuk 15 dakikaya kadar inecek. 


Yavuz Sultan Selim Köprüsü: İstanbul'un 3. Boğaz Köprüsü'nden 8 şeritli karayolu ve 2 şeritli tren yolu geçecek. 59 metrelik genişliğiyle dünyanın en geniş, bin 408 metrelik ana açıklığıyla üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.Bu yıl tamamlanması hedefleniyor.


Takvim


Geri Dön