25 / 04 / 2024

Megapol Group Urla İçmeler'de termal tesis kuracak!

Megapol Group Urla İçmeler'de termal tesis kuracak!

Urla İçmeler mevkii, yeni cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor. Bölgede 'Megapol Urla Evleri' projesini gerçekleştiren Megapol Group, aynı zamanda yeni termal kuyuları işletmeye almaya başladı.




Urla'da yıllardır atıl durumda kalan 'İçmeler' değerlendirmeye başlanan jeotermal potansiyeli ve yeni projelerle canlanıyor. Bir zamanlar Ege'nin en gözde turizm merkezi olan ancak uzun yıllar yatırım alamayan Urla İçmeler mevkii, yeni cazibe merkezi olma yolunda Bölgede 'Megapol Urla Evleri' projesini gerçekleştiren Megapol Group, aynı zamanda yeni termal kuyuları işletmeye almaya başladı. 


Megapol Group Yönetim Kumlu Üyesi Elif Sağlamer, bölgenin termal potansiyelini değerlendirmek amacıyla alanda bir termal kuyu açtıklarını belirterek, önümüzdeki günlerde ise bir kuyu daha açacakları müjdesini verdi. Bölgede termal suları arama ve işletme hakkını aldıklarını vurgulayan Sağlamer, termal potansiyelin yeni kuyularla artacağına ve İçmeler'in yeniden 'şifalı sularıyla' tanınan bir bölge olacağına vurgu yaptı.Sağlamer şöyle konuştu; "Son yıllarda doğal kaynaklara dönmek, hastalıkları doğal yöntemlerle iyileştirmek tüm dünyada yükselen bir değer haline geldi. O nedenle sözkonusu alanda yapımını sürdürdüğümüz Urla Evleri'ni, termal ve deniz konsepti ile bütünleştirdik. Aynı zamanda, Megapol Elektrik A.Ş. şirketimiz aracılığı ile bölgede termal suların (mineral içerikli sıcak sular) kullanma hakkını aldık, ilk kuyumuzu açtık, şimdi ikinci kuyuyu açıyoruz. 

Çıkan termal suyu Megapol Urla Evleri Projesi içerisinde yer alan havuzlarda değerlendirmeyi planlıyoııız


Son Dakika


Geri Dön