29 / 03 / 2024

Megapol Group'tan İzmir'e 800 milyon TL'lik yatırım!

Megapol Group'tan İzmir'e 800 milyon TL'lik yatırım!

Megapol Group Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, inşaat sektöründeki büyüme hızıyla 7 yıl içerisinde İstanbul ve Ankara’yı geçeceğini öngördüğü İzmir’e bu yıl 3 yeni projeyle 800 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyledi.



Megapol Group Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, inşaat sektöründeki büyüme hızıyla 7 yıl içerisinde İstanbul ve Ankara’yı geçeceğini öngördüğü İzmir’e bu yıl 3 yeni projeyle 800 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyledi


Megapol Group Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, İzmir’deki inşaat sektörünün büyüme hızının 7 yıl içerisinde İstanbul ve Ankara’yı geçeceğini öngördü. Gökdemir “İstanbul ve Ankara’da konut arzının fazla olması nedeniyle bu illerdeki inşaat firmaları düşük kârlarla çalışıyor. İzmir’de ise konut arzı az fakat talep yüksek. Yani tam tersi bir durum var” dedi. İstanbulİzmir otoyolu ile İzmir-Ankara hızlı treninin 1-2 yıl içinde hizmete girecek olması ve artan konut ihtiyacı nedeniyle büyük yatırımcıların rotasını İzmir’e çevirdiğine dikkat çeken Gökdemir “İstanbul ve Ankaralı yatırımcılar sayesinde Türkiye’nin yeni şantiyesi  İzmir  olacak” ifadelerini kullandı.


2016 ila 2023 yıllarını kapsayan 7 yılda İzmir’deki inşaat sektörünün büyüme hızının İstanbul ve Ankara’yı geçeceğini öngören Gökdemir “Bunu bir çok ulusal yatırımcı da söylüyor. İzmir’de ise ayda 6 binden fazla konut satılıyor” dedi. Kentin bu potansiyelini değerlendirmek için harekete geçtiklerini kaydeden Gökdemir, yedinci kuleyi inşa edecekleri İzmir’e bu yıl 3 projeyle 800 milyon liralık yatırım yapacaklarını aktardı.


YENİ KENT’E ÇARŞI VE CITY PROJESİ

Türkiye’nin ilk Yeni Kent Merkezi olarak belirlenen ve iki ilçeyi birden kapsayan alanda 24 katlı Çarşı Kule’nin inşaatına başladıklarını belirten Gökdemir, şöyle konuştu: “Bu yatırımın maliyeti 90 milyon liraya yakın. Yine aynı bölgede iki kule ve caddeden oluşan Megapol City’yi kente kazandıracağız. Bu yatırımın değeri de 90 milyon TL civarında. Urla Kalabak’ta yapacağımız Megapol Country ise 600 milyon lirayı bulacak. Yani 2016’da toplam 800 milyon liraya yakın bir yatırımı hayata geçiriyoruz.”


‘İSTANBUL’A 4 SAAT MESAFEDEYİZ’

“İstanbul-İzmir otoyolu ile Ankara-İzmir hızlı treninin projenin yakınından geçecekğini belirten Gökdemir “Çarşı Kule’de çalışan veya yaşayan biri isterse 4 saatte İstanbul’a, Ankara’ya gidebilecek” dedi.


24 KATLI KULEDE 156 BİRİM VAR

İçerisinde 6 adet dükkãn, 99 adet ofis, 45 adet daire ve 4 adet dubleks evden meydana gelen Megapol Çarşı Kule toplam 156 adet bağımsız birimden oluşuyor. 24 katlı projede teslimlerin 2017 Haziran’da yapılması planlanıyor. Tek blok şeklinde yükselen projede otopark, mağaza, kongre merkezi, lobi bulunuyor.


METREKARESİ 2 BİN DOLARDAN BAŞLIYOR

Megapol Çarşı Kule’de metrekare fiyatlarının 2 bin dolar civarında olduğunu belirten Gökdemir, “Fiyat politikamız nedeniyle Çarşı Kule’de çok kısa sürede 3’te 1’ini sattık. Talep nedeniyle satışlarımıza lansman öncesinden başlamak durumunda kaldık. Yıl sonuna kadar ise projedeki tüm gayrimenkullerin satılmasını bekliyoruz” dedi.


Habertürk




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İzmir'de; apartmandan rezidansa, iş hanından modern iş merkezine dönüşümü başlatan Megapol İnşaat, bugüne kadar yaptığı kule yapılarla kente damgasını vurdu. Şimdi 7. kuleye başladı, 8. ve 9. kuleler de sırada.


Megapol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, İzmir'in inşaat sektöründe yıldızının  parlayacağını çok önceden fark edenlerden. 1990 yılların başında Mavi Kule ile İzmir'in ilk rezidansını inşa eden Selim Gökdemir, sadece konutta değil iş merkezinden de modern bir bakış açısını kente getirdi. Bugüne kadar altı kule inşa eden Gökdemir, 2016'da yine farkını gösterecek. 


Üç proje 

Bu yıl yapılacak üç projeden ilki Megapol'ün yedinci kulesi olacak. Çarşı Kule, İzmir'in iş merkezi Gıda Çarşısı'nda yükselecek. Konak ve İzmir'in yeni kent merkezi Bayraklı'nın buluşma noktasında yer alan Çarşı Kule, 24 katlı olacak. Altı dükkan, 99 ofis, 45 daire ve dört dubleks evden meydana gelen Megapol Çarşı Kule, toplam 156 adet bağımsız birimden oluşuyor. Tek blok şeklinde yükselen projede; otopark, mağaza, kongre merkezi bulunuyor. 


Alsancak stili 

Çarşı Kule'nin yanında daha kapsamlı bir proje daha var.  Selim Gökdemir, Megapol City ile şu bilgileri verdi: "İki tane kule olacak, biri iş, biri konut olmak üzere. İki kulenin arasında da 300 metre uzunluğunda bir caddemiz var. Bu caddede 500 koltuklu bir tiyatro, sergi salonu, otel, öğrenci yurdu, bir klinik, restoranlar, kafeler ve büyük bir spor kulübü olacak. Aslında bizim şehir hayatında görmek istediğimiz ama göremediğimiz, özlediğimiz şeyleri orada yapıyoruz. Alsancak'ı stilize edip Megapol City'e getiriyoruz. Bu sene sonundan önce inşaatına başlamayı planlıyoruz." İzmirlilerin yüksek binalarla tanıdığı Megapol, Urla'da yatay bir strateji geliştirmiş ve ilk örneğini İçmeler'de yapılan Urla Megapol Evleri ile göstermişti. Avrupa'nın küçük bir köyünü alıp Urla'ya taşıdıklarını vurgulayan Gökdemir, şöyle konuştu: 


Ormanın yanında 

"Aslıda biz Urla'da bugüne kadar Türkiye'de çok olmayan bir şeyi yaptık. Doğanın kendi güzelliğinden faydalanmak yerine çevremizi geliştirdik. Bu stratejiye devam edeceğiz. Türkiye'de yaşıyorsanız iki tane alternatifiniz var konut açısından. Ya şehir içinde dar alanlarda, konforsuz bir yaşama razı olursunuz ya da şehir dışına çıkıp büyük, müstakil, yönetilmesi zor olan villaları tercih edersiniz. Urla Megapol Evleri'nde biz iki konsepti birleştirdik."


Okul da var 

Gökdemir, Urla Kalabak'taki Megapol Country ile bu konsepti devam ettireceklerini ve çam ormanının yanında yeni bir yaşam alanı yaratacaklarını söyledi. Deniz kıyısında olmayan ama bütün ihtiyaçların karşılandığı bir konsept olacağını belirten Gökdemir, "Diğer projeden farklı olarak bir temel eğitim alanımız var. Özel bir okulla anlaşıp özellikle genç evliler ve çocuklu aileler için temel eğitimin yakında karşılandığı bir okul yaratmayı planlıyoruz" dedi. 


Rehabilite edecek 

Megapol Country'nin 75 bağımsız bölümden oluşacağını belirten Selim Gökdemir, içinde otel tarzında büyük bina da bulacağını söyledi. Orada dinlenme ve rehabilitasyon merkezi olacağını açıklayan Gökdemir, "Günlük şehir hayatından yorulan, yoğun tempoda çalışan insanların gelip orada bilim insanlarının eşliğinde dinlenebileceği bir klinik olacak. Türkiye'de ilk olacağı için ciddi bir bilimsel çalışma yürütüyoruz" diye konuştu. 


'Kıyılarımızı kurtarabiliriz' 

Turistik bölgelerde yaşanan yapılaşma tartışmalarını hatırlatan Selim Gökdemir, bu yüzden ekonomik değeri olamayan kıyıların da değerlendirilemediğine dikkat çekti. Gökdemir, "Doğayı tahrip eden projeler yapmak yerine, doğal güzelliği olmayan sahilleri mühendislik metodlarıyla çok güzel hale getirebiliriz. Biz bunun örneğini Megapol Urla Evleri'nde gösterdik. Yıllardır denizine girilmeyen, kullanımdan uzak Urla'nm hemen yanındaki bir kıyı şeridini çağdaş, yaşanabilir bir cennete çevirdik. Ulaşım sorununu çözdük, denizi temizledik, sahildeki taşları kırıp kumsal yarattık. Türkiye'nin ilk resmi sörf parkurunu hazırladık. 

Dalış okulu bile açacağız" dedi. Gökdemir, Türkiye'nin kıyı şeridinde bu tür projelerle ekonomiye kazandırılacak, işe yaramayan binlerce kilometrelik sahilin olduğunu söyledi. 


Film stüdyosu kuracak

Selim Gökdemir, bu yıl başlayacak üç projenin maliyeti hakkında ise şöyle konuştu: "Megapol City, takriben 230 bin metrekarelik bir inşaat alanı. Yani 200 milyon dolar civarında yatırım yapılacak diyebiliriz. Çarşı Kule 30-40 milyon dolar. Megapol Country de yine ' 30 milyon dolar civarında. Yani toplamda baktığımızda yaklaşık 800 milyon liralık bir yatırım yapacağız. Bu projelerin hepsine yıl sonuna kadar başlamak istiyoruz. Bunun dışında Fuar İzmir'in karşısında Megapol İzmir adını verdiğimiz yeni bir projemiz daha var. 400 bin metrekare civarında bir inşaat alanına sahip karma bir proje olacak. Alışveriş merkezimiz, konutlar, otel ve öğrenci yurdu var içinde. Uzun yıllardır aklımızda olan film stüdyosunu da orada hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Planlama çalışmaları devam ediyor, 2017'de başlayabiliriz." 


Posta


Geri Dön