18 / 04 / 2024

Megapol Grubu, İzmir'de film stüdyosu kuracak!

Megapol Grubu, İzmir'de film stüdyosu kuracak!

Megapol Grubunun, uluslararası sinema sektörünü İzmire çekmek amacıyla bir Alman ortakla film stüdyosu kuracağı bildirildi. Megapol Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, sinemanın marka kent olmaya çalışan İzmir için önem taşıdığını ifade etti



Megapol Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, yaptığı açıklamada, kentlerin sanat, kültür ve turistik alanda gelişmelerinde, sinema sektörünün önemli paya sahip olduğunu, sinemanın bu anlamda, marka kent olmaya çalışan  İzmir  için önem taşıdığını ifade etti.

Bununla birlikte İzmirin de sinema sektörü için cazip bir yatırım alanı oluşturduğunu ve son dönemde İzmirde çekilen dizi ve film sayısının hızla arttığına dikkati çeken Gökdemir, grup olarak bu alanda da yatırım yapma kararı aldıklarını söyledi.

Bu kapsamda çalışma başlattıklarını belirten Gökdemir, şu bilgileri verdi:
"Sinema sektörünü İzmire çekmek amacıyla yatırım yapıyoruz. Avrupanın en iyilerinden olan Alman bir firma ile ortak stüdyo kurmak istiyoruz. Görüşmelerimiz son aşamaya geldi. Stüdyoyu birlikte kuracak ve yöneteceğiz. Stüdyo, grubumuzun yapacağı alışveriş kompleksi içinde oluşturulacak. Dünya standartlarında bir stüdyo olacak. Hedefimiz yerli yapımların yanında dünyaca ünlü yapım şirketlerini de İzmire çekmek."

İlk filmin konusu da belli

Stüdyo yatırımı çalışmalarına paralel burada çekimi yapılacak ilk film için de hazırlıkların başladığını açıklayan Gökdemir, ilk filmin İzmirin en eski apartmanı olan ve halen restorasyonu devam eden Anadolu Apartmanında geçen bir aşk hikayesini konu edineceğini bildirdi.

İzmirde sinema sektörünün gelişimi için kentin tarihi dokusunun da ayağa kaldırılması, bununla birlikte bu sektöre hizmet verecek konaklama tesisi ve eğlence merkezi sayısının artırılması gerektiğine değinen Gökdemir, şunları söyledi:
"Kemeraltı, Kordon ve Karşıyakadaki tarihi doku elden geçirildiği ve Bayraklı Turan bölgesindeki yeni kent merkezinde, otel ve rezidans gibi yapılar hizmete girdiği zaman, İzmir Avrupanın en güzel şehirlerinden olabilir.        

İzmirin kimliği üzerine çok fazla tartışılıyor. İzmire birden fazla hedef veriliyor. Bir tane doğru hedef var; İzmir, Türkiyenin turizm ve eğlence merkezi olmalıdır. Bir şehir birden fazla fonksiyona sahip olmaz. İzmir yapısı ve potansiyeli itibarıyla Türkiyenin turizm ve eğlence merkezi olursa, dinlenmek ve eğlenmek isteyenlerin aradığı herşey burada olacak. Sinema sektörü, bu ortam içinde hızla büyüyebilir ve kentin tanıtımına büyük katkı yapabilir."
AA


Geri Dön