25 / 04 / 2024

Megapol Tower 2011'de bitecek!

Megapol Tower 2011'de bitecek!

Selim Gökdemir, Megapol Tower'ın 2011'de biteceğini söyledi



Büyükşehir Belediyesi´nin Yeni Kent Merkezi Planı´nı onaylamasının ardından, İzmir´in yeni finans ve ticaret merkezi olarak gösterilen Liman Arkası, Turan ve Bayraklı bölgelerini kapsayan alanda yatırımların arttığı bildirildi. Bunlardan biri olan Megapol A.Ş, bölgedeki ikinci projesi olan Megapol Tower´ın ardından iki yeni proje daha başlatacağını duyurdu.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Sahip Selim Gökdemir, inşaatı devam eden Megapol Tower´da düzenlediği basın toplantısında, günümüzde iş merkezlerinde "tema"nın öne çıktığını, şirketin bu noktadan hareketle 2010 yılı başında Adliye binasının yanında Sunucu Plaza´yı avukatlara yönelik bir proje olarak hizmete açtığını, doktorlar için de benzer bir çalışma içinde olduklarını söyledi.
"Doktorlar Evi" adını verdikleri projede muayenehanelerle tanı merkezlerini bir araya getirmeyi planladıklarını bildiren Gökdemir, 50 bin metrekare olarak tasarladıkları iş merkezinin otopark, suyu elektriği kesilmeyen akıllı sistemler ve sedyenin sığabileceği asansörleri içereceğini dile getirdi. Gökdemir, yine aynı bölgede önümüzdeki yılın başlarında hayata geçirmeyi planladıkları ve içerisinde otel, alışveriş merkezi ve rezidansların bulunacağı bir başka projenin hazırlık çalışmalarına başladıklarını ifade etti. Yeni Kent Merkezi´nin İzmir´de bu tip binaların yapılabileceği tek yer olduğunu ve kentin en önemli yatırım merkezi konumunda bulunduğunu belirten Gökdemir, "Burası çok önemli bir bölge. 450 hektar alanı kapsıyor. 10 milyon metrekare inşaat yapılması mümkün. Bu da en az 10 milyar dolar yatırım maliyeti ve minimum 30 milyar dolarlık iş hacmi demektir. Bu bölge şehrimiz açısından bu kadar önemlidir" dedi.

Gökdemir, İzmir´in ekonomisinin gelişmesi için bu tip binaların yapılması gerektiğine işaret ederek, "Çünkü şehre gelen yerli ve yabancı yatırımcılar önce kentin altyapısına ve bu tür merkezlerine bakarlar. Rezidanslara, operasyonlarını gerçekleştirebilecekleri büyüklükte iş merkezleri var mı, buna bakarlar" diye konuştu. Avrupalı bir şirketin "call center" yatırımı yapmak için İstanbul, Ankara ve İzmir´i incelemeye aldığını, ihtiyaçlarını karşılayacak bina baktıklarını anlatan Gökdemir, "Görüşmeler devam ediyor. Eğer karar verirlerse 10 binlerce gence istihdam sağlanacak. İzmir´in daha ucuz olması, burayı öne çıkarıyor. Kentte bu binalar artmalı, çünkü  Ankara  ve İstanbul´dan daha cazip bir kent" dedi.

-MEGAPOL TOWER 2011´DE BİTECEK-
2011 sonunda hizmete açmayı planladıkları Megapol Tower hakkında da bilgi veren Selim Gökdemir, 24 katlı ve 111 metre yüksekliğinde inşa edilecek gökdelenin toplam yatırım maliyetinin 30 milyon lira ile 45 milyon lira arasında değişeceğini dile getirdi.

Gökdemir, metrekare satış fiyatlarının ise ortalama 4 bin lira civarında olacağını belirterek, "Bu rakam Ankara ve İstanbul´a göre çok daha uygun" diye konuştu. Megapol Tower´ın otoparkı, yangın söndürme sistemleri, elektrik ve su kesintilerine karşı geliştirilen yüksek kapasiteli jeneratörleri, asansör hızları gibi pekçok açıdan konfor ve güvenliği de barındırdığını belirten Gökdemir, "Burası aynı zamanda İzmir´in en güzel manzarasına da sahip olacak" dedi. Megapol olarak yatırımlarında güven, estetik, akıl, hız ve kontrol kavramlarını ana ölçütler olarak belirlediklerini ifade eden Gökdemir, başta demir ve beton olmak üzere binalarda kullandıkları tüm hammaddelerin yüksek kalitede olduğunu bildirdi.

Selim Gökdemir, yeni yaptıkları binalarda özellikle zemin iyileştirme çalışmalarına özel ihtimam gösterdiklerini, kentteki birçok inşaatta bu konuya yeterince önem verilmediğine, demir ve beton kalitesinin ise standartların altında olduğuna işaret ederek, "Şehrimizdeki mevcut konut stoğumuzun önemli kısmı eski deprem yönetmeliğine göre inşa edilmiş. Bu yüzden bu bina stoğu zamanla yenilenmeli, güçlendirme yerine yeni deprem yönetmeliğine uygun hale getirilmelidir" şeklinde konuştu.
AA

Geri Dön