26 / 04 / 2024

Megapol Tower’da metrekaresi 4 bin TL'ye!

Megapol Tower’da metrekaresi 4 bin TL'ye!

Megapol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, Megapol Tower’ın yüzde 55’i satıldığını söyledi



Yönetim Kurulu Başkanı Gökdemir, "Bu tür projelere büyük ihtiyaç var. Her türlü konfor ve güvenliğin yanı sıra İzmir'in en güzel manzarasına sahip olacak konutlarımız, metrekaresi ortalama 4 bin liradan alıcı bulacak" dedi

İzmir'deki Yeni Kent Merkezi imar planının Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçmesinin ardından bölgedeki yatırımlar ivme kazanırken, 450 hektarlık alandaki projeler yabancı yatırımcıları da kente çekecek. Yeni Kent Merkezi'ndeki projeleri ile dikkat çeken Megapol İnşaat, Sunucu Plaza'dan sonra ikinci projesi olan Megapol Tower'ı 2011 sonunda tamamlayacak. Bölgede 200 milyon dolarlık 2 yeni projesi daha olan Megapol İnşaat, otel, alışveriş merkezi residence ile muayane ve tanı merkezlerinin bir arada yer alacağı 'Doktorlar Evi' projelerine 2011 yılında başlamayı hedefliyor.

Megapol Tower'da düzenlenen toplantıda gazetecilere bilgi veren Megapol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, bu tür yatırımların  İzmir  için büyük ihtiyaç olduğunu vurguladı. Megapol olarak yaptıkları yatırımlarda güven, estetik, akıl, hız ve kontrol kavramlarını ana ölçütler olarak belirlediklerini belirten Gökdemir, başta demir ve beton olmak üzere binalarda kullandıkları tüm hammaddelerin kaliteli olduğuna dikkat çekti.
2011 sonunda hizmete açmayı planladıkları Megapol Tower'ın 24 katlı ve 111 metre olacağını ifade eden Gökdemir, "Yatırım maliyeti ise 30 milyon ila 45 milyon lira arasında olacak. Sadece inşaatın temeli için 300 ton demir, 7 bin metreküp beton kullanıldı" dedi. Gökdemir, proje ile ilgili şu bilgileri verdi: "1 metre çapında ve 30 metre uzunluğunda 208 kazık çakıldı. İzmir'deki binaların ortalama inşaat alanı 3 bin metrekare iken biz 31 bin metrekare inşaat yapıyoruz. Şu anda 10. kattayız. Projenin yüzde 55'i satıldı. Satış fiyatları ise  Ankara  ve İstanbul'a göre çok daha uygun. Metrekare fiyatı ortalama 4 bin lira civarında olacak. Her türlü konfor ve güvenlik olacak. Aynı zamanda İzmir'in en güzel manzarasına sahip olacak" dedi.

DOKTORLAR EVİ PROJESİ
Yine aynı bölgede önümüzdeki yılın başlarında hayata geçirmeyi planladıkları ve içerisinde otel, alışveriş merkezi ve rezidansın bulunacağı bir başka projenin hazırlık çalışmalarına başladıklarını dile getiren Gökdemir, bölgede aynı zamanda 'Doktorlar Evi' adını verdikleri bir projeye de başladıklarını söyledi. Bu yatırımların 200 bin metrekare inşaat alanı olduğunu ifade eden Gökdemir, 2 proje için 200 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını kaydetti.

'İzmir'e güveniyoruz yatırımlarımız sürecek'
Yeni Kent Merkezi'nin İzmir'de bu tip binaların yapılabileceği tek yer olduğunu ve kentin en önemli yatırım merkezi konumunda bulunduğunu belirten Gökdemir, "Burası çok önemli bir bölge. 450 hektar alanı kapsıyor. 10 milyon metrekare inşaat yapılması mümkün. Bu da en az 10 milyar dolar yatırım maliyeti ve minimum 30 milyar dolarlık iş hacmi demektir" diye konuştu.
Kente gelen yerli ve yabancı yatırımcıların önce kentin altyapısına ve bu tür merkezlerine baktıklarını vurgulayan Gökdemir, şöyle konuştu: "Rezidanslara, operasyonlarını gerçekleştirebilecekleri büyüklükte iş merkezleri var mı, buna bakarlar. Buna göre yatırım kararı verirler. Avrupalı bir şirket 'call center' yatırımı yapmak için İstanbul, Ankara ve İzmir'i incelemeye aldı. Şu anda görüşmeler sürüyor. İzmir'in daha ucuz olması, burayı öne çıkarıyor. Eğer karar verirlerse binlerce gence istihdam sağlanacak. Kimse İzmir'i küçümsemesin. Biz İzmir'e güveniyoruz ve yatırımlara devam edeceğiz."
Yeni Asır-Murat Şahin


Geri Dön