28 / 03 / 2024

Megaron Mineral Yün Tekno Yalıtım Sistemi'nden ideal çözüm!

Megaron Mineral Yün Tekno Yalıtım Sistemi'nden ideal çözüm!

Çatılardan kaynaklanan yüzde 25 ısı kaybını yaşatmayan ve yangına karşı birinci sınıf dayanıklı olan Megaron Mineral Yün Tekno Yalıtım Sistemi, uzun ömürlü ve dayanıklı bir ürün olması sayesinde sağlam çatı isteyenlere paket çözüm sunuyor.



Çatılarda yeni nesil yalıtım sistemi Megaron Mineral Yün Tekno Yalıtım Sistemi; su, ısı ve ses yalıtımında fark yaratıyor. Çatılardan kaynaklanan yüzde 25 ısı kaybını yaşatmayan ve yangına karşı birinci sınıf dayanıklı olan Megaron Mineral Yün Tekno Yalıtım Sistemi, uzun ömürlü ve dayanıklı bir ürün olması sayesinde sağlam çatı isteyenlere paket çözüm sunuyor.    


Kiremit ve çatı teknolojilerinde Türkiye'nin referans markası Kılıçoğlu, hayata geçirdiği Megaron Çatı Teknolojileri markası ile yeni nesil çatı teknolojisi çözümlerini tek çatı altında topluyor. Megaron Çatı Teknolojileri'nin ürün gamında yer alan Megaron Mineral Yün Tekno Yalıtım Sistemi ise, çatılarda ısı ve su yalıtımını bir arada sağlayan yeni nesil yalıtım sistemi olarak en ideal çözümü sunuyor. 


Isı ve su yalıtımının yanı sıra yangına karşı mukavemetli, uzun ömürlü bir ürün olan Megaron Mineral Yün Tekno Yalıtım Sistemi, standartların ötesinde sağlamlığı ve dayanıklılığı ile fark yaratıyor. Binalarda ısı kaybının yüzde 25'inin doğrudan çatılardan kaynaklandığını ifade eden Kılıçoğlu Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Osman Özaydemir, Megaron Mineral Yün Tekno Yalıtım Sistemi'nin kullanılması durumunda ısı kaybının yaşanmayacağına vurgu yapıyor. 


Özel tasarım mineral yün

Megaron Mineral Yün, eğimli çatılarda mertek üstü yalıtım uygulamaları için Kılıçoğlu tarafından özel olarak tasarlanmış bir ürün olarak ısı ve ses yalıtımı sağlamanın yanında yangına tepki sınıflandırmasında A1 sınıfında olmasıyla da öne çıkıyor. Özaydemir, ürünün kendi sınıfında en üst düzey (0,035-0,036) lamba değerine sahip ürünlerden biri olmanın yanı sıra yüksek ısı yalıtım özellikleriyle enerjinin bina içerisinde kalmasını sağladığını, özellikle çatıda yaşam alanı olan binalarda yaşam kalitesi ve konforunu en üst düzeye taşıdığını belirtiyor.


Çatıser Plus YP ile güçlü su yalıtımı

Özaydemir, Megaron Mineral Yün Tekno Yalıtım Sistemi'nde paket içerisinde bulunan güçlendirilmiş yapısıyla uzun ömürlü su yalıtımı sağlayan Çatıser Plus YP'nin, Sd değeri 0,02 buhar geçirgen yapısıyla çatının nefes almasına da imkan sağladığını ifade ediyor. Sistemde mertek üzerine serilen Buhar Bariyeri ise çatı altından yükselen buharın dengelenmesini sağlayarak konforlu bir ortam yaratıyor. 

   

Özellikle nem çıkışının daha fazla olduğu yaşam alanlarında ısınarak yükselen havadaki nemin, çatıda soğuk havayla karşılaştığında içindeki su buharının bir kısmını taşıyamadığını ve sıvı hale geçtiğini belirten Özaydemir, bu durumda ısı yalıtımının işlevini kaybettiğini ifade ediyor. Bununla ilgili olarak Özaydemir, Megaron Mineral Yün Tekno Yalıtım Sistemi'nin Buhar Bariyeri'nin, çatı altından yükselen buharı dengeleyerek ısı yalıtım ürününün korunmasını ve iki metre Sd değeriyle kesintisiz ısı yalıtımının devamını sağladığına dikkat çekiyor. 



Geri Dön