28 / 03 / 2024

MEGSİS parsel sorgulama!

MEGSİS parsel sorgulama!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün uygulaması olan Mekânsal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) ile adres bulma sayfasına giriş yapılarak tapu sorgulama yapılabiliyor. İşte, MEGSİS parsel sorgulama işlemi..



MEGSİS parsel sorgulama!

Mekânsal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS); sayısal olarak kadastro müdürlüklerinin yerel bilgisayarlarında yer alan .cad tabanlı verilerin merkezi bir sistem üzerinde toplanarak tapu bilgileri ile eşleştirilmesi ve bu bilgilere ihtiyaç duyan paydaş kurum, kuruluş ve belediyeler ile uluslararası standartlarda harita servisleri aracılığıyla paylaşılması, e-Devlet kapısı üzerinden vatandaşlara sunulması amacıyla Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından projelendirilerek hazırlanmış açık kaynaklı bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.


Bu uygulama ile MEGSİS kapsamında tapu verileri ile uyumlaştırılması tamamlanmış kadastro bilgilerine ait temel bilgiler sunuluyor. Sorgulama sonucu sunulan görüntüler bilgilendirme amaçlı olup, başka bir amaç için kullanılmıyor.


Görüntülenen kayıtlar ile elinizde bulunan bilgiler arasında uyumsuzluk olması halinde ilgili tapu ve/veya kadastro müdürlüğüne başvuru yapmanız gerekiyor. Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) ile tapu ve kadastro bilgilerinin uyumlaştırılma çalışmaları ve kontrolleri, Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılıyor. 


MEGSİS parsel sorgulama!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün uygulaması olan MEGSİS ile adres bulma sayfasına giriş yapılarak tapu sorgulama yapılabiliyor.Online tapu bilgileri ile yer bulma işlemi için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Coğrafi Bilgi Sistemleri web sitesine giriş yapılması gerekiyor (cbs.tkgm.gov.tr/parselsorgu.aspx)


Sayfaya giriş yapılması halinde ekranda çıkan seçenekler arasında; "Parsel sorgu" butonunun tıklanması halinde ada pafta parsel sorgulama ekranı açılıyor. Ada parsel sorgulamak için istenilen bilgiler: İl, İlçe, Mahalle/köy, Ada ve Parsel bilgilerinin girildiği takdirde parsele ait uydu fotoğrafı ile çakışık görüntüsü çıkıyor. 



Megsis tapu sorguları!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com 


Geri Dön