26 / 04 / 2024

Mehdi Eker: Belediye kaçak yapıları denetlesin

Mehdi Eker: Belediye kaçak yapıları denetlesin

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Valiliğin kaçak yapılaşmayı teşvik ettiği iddiasıyla ilgili, "Devlet ne kum ne de çimento dağıtıyor. Belediye kaçak yapıları denetleyip görevini yapsın" dedi.



Bakan Eker, Vehbi Koç İlköğretim Okulu'nda düzenlenen SODES (Sosyal Destek Projesinin) tanıtım programı çıkışında bir gazetecinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin bugün gazetelerde yer alan ve Valiliğin kaçak yapılaşmayı teşvik ettiğine ilişkin sorusunu şöyle yanıtladı:

 

"Valilik tarafından yoksul evleri tamir ediliyor. Devlet ne kum ne de demir dağıtıyor. İnşaat malzemesi dağıtmıyor. Belediye kaçak yapıları denetleyip görevini yapsın. Valilikçe bin 100 tane yoksulun evinin tamiratı yapıldı. Bunların hepsi müteahhitlere verilmiş ve onlar yapıyor. Devlet onlara ödeme yapıyor. Yoksul vatandaşlarımızın; karda kışta damı akan, penceresiz ve

kapısız yardıma muhtaç insanların evleri tamir ediliyor. Malzeme dağıtılmıyor. Bu işi karikatürize etme çabasıdır. Belediyecilik görevini yerine getirerek, kaçak yapılaşmaya müsaade etmesinler."


Geri Dön