19 / 04 / 2024

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinleri ev sahibi olacak!

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinleri ev sahibi olacak!

Fethi Yaşar, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinlerinin ev sahibi olması için bütün gücüyle çalışacaklarını ve başaracaklarını belirtti



Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yaklaşık 15 gün önce yıkımına başlanan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinlerinin ev sahibi olması için bütün gücüyle çalışacaklarını ve başaracaklarını belirterek, "Bugün bize sitemle bağıranların yarın ´Allah razı olsun´ diyeceklerine de yürekten inanıyorum" dedi.
        
Yaşar, Yenimahalle ilçe belediyesince hayata geçirilen "Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının söz konusu mahalledeki vatandaşların sağlıklı evlerde oturmalarını sağlamak olduğunu belirtti.
        
Mahalle sakinlerinin 2007´de "Kentsel Dönüşüm Projesiyle" ilgili anlaşmaları yaptıklarını anımsatan Yaşar, o dönemde anlaşma yapılmayan yaklaşık 80 kişiden çoğunun hak sahibi olmadığını, yıkıma karşı çıkanların da bu kişiler olduğunu ifade etti.
        
"Yenimahalle Belediyesi olarak bizim yeni bir plan yapma yetkimiz yok. Kentsel dönüşüm projesi daha önceden hazırlanmış" diyen Yaşar, Eylül ayında yapılacak ihaleyle burada konut yapımına başlanacağını, konutların 16 ay içinde teslim edileceğini ve mahalle sakinlerine yapılacak 200 lira kira yardımının arttırılacağını bildirdi.Yaşar, şunları kaydetti:
        
"İnanıyoruz ki, kısa zamanda vatandaşlarımızı üzmeden hak sahibi olanları da olmayanları da çok daha sağlıklı koşullardaki evlere daha uygun şartlarda yerleştireceğiz. Yasal olarak mahalle sakinlerinin haklarını korumaya çalışacağız. Bu konuları mahalle sakinlerine de anlatıyoruz ama onların aklını çelen çok sayıda kişi var. Kanunun bize verdiği yetkiyi, milimine kadar onların lehine kullanacağız."
        
"KIŞKIRTICILAR HALKIN ALEYHİNE ÇALIŞIYOR"
        
Kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmemesi durumunda daha sonraki dönemlerde vatandaşların haklarının daha da daralacağını iddia eden Yaşar, "Arkadaşlarımızı kışkırtan kişilerin onlara iyilik ettiklerini düşünmüyorum. Bütün gücümüzle onların ev sahibi olmasına çalışacağız ve başaracağız. Bugün bize sitemle bağıran ve çağıranların, yarın ´Allah razı olsun´ diyeceklerine de yürekten inanıyorum. Çünkü yaptıkları bir anlaşma var. O anlaşmayı iyileştirmeye çalışıyoruz, kötüleştirmeye değil" diye konuştu.
        
Bin 470 hak sahibinin attığı imzadan daha iyi hak vermek için çalıştıklarını ifade eden Yaşar, şöyle konuştu:
        
"Bunu anlatamıyorum insanlara. Sen imza atmışın zaten, el sıkışmışın, anlaşmışsın. Anlaşmayan 70-80 kişi var. Onların da çoğunluğu hak sahibi değil. Biz onları da en uygun şartlarda orada ev sahibi yapacağız. Bize alma dedikleri arsa tahsis bedellerini herkes verecek. Bunu almazsam ben suç işlerim. Bize inansınlar, güvensinler. Yasanın verdiği yetkiyi onlar için kullanacağız. Vatandaşların oyuna gelmemesini, burasının kentsel dönüşümün dışında hiçbir şekilde başka yapılaşma olmayacağını bilmelerini istiyorum. Bu plan çıkmış, değiştirilmesi mümkün değil."
AA

Geri Dön