24 / 04 / 2024

Mehmet Akif Ersoy sosyal konutlarının kuraları çekildi!

Mehmet Akif Ersoy sosyal konutlarının kuraları çekildi!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı TOKİ işbirliği ile Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde inşa edilen sosyal konutların kura çekimi 2. Noter huzurunda dün yapıldı, inşa edilen 135 daire çekilen kura sonucu sahiplerini buldu.



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı  TOKİ  işbirliği ile Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde inşa edilen sosyal konutların kura çekimi 2. Noter huzurunda dün yapıldı, inşa edilen 135 daire çekilen kura sonucu sahiplerini buldu. Başvuruları kabul edilen 148 aileden kurada ismi çıkmayan 13 aile için sosyal desteklerin süreceği sözü verildi. 


Talihli aileler, 71 bin liraya mal edilen 2+155'er metrekarelik her bir daire için 270 ay taksitle olmak toplam 35 bin 100'er lira ödeyecek. 


Halk Eğitim Merkezinde yapılan kura çekimine Şehmus Günaydın. AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülsen, Belediye Başkan Vekili Eşref Can, Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü, Barınma Yardımları Daire Başkanı Huriye Seven, İGM Başkanı Mehmet Kayıkçı, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Yaman, Kastamonu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Uğur Başak başta olmak üzere TOKİ evlerine müracaat eden aileler katıldı. 


Sunumunu Uzman Özgür Demir'in ve açılış konuşmasını da Kastamonulu hemşehrimiz Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü, Barınma Yardımları Daire Başkanı Huriye Seven. "Bakanlığımız yoksul, kimsesiz ve muhtaç vatandaşlarımıza yönelik Devletimizin sosyal sorumluluklarını, Soyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ve her il ve ilçede Medeni Kanun hükümlerine göre kurutan ve sayıları bine uşlaşan özel hukuk tüzel kişiliğine haiz Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile yerine getirmektedir. Proje kapsamında Kastamonu ilinde de bugüne kadar Kastamonu Merkez de 324 konutun teslimi gerçekleşmiştir. Araç ilçesinde ise 96 adet konutun inşaat çalışmaları devam etmektedir. Proje kapsamında yapılan konutlarda yoksul vatandaşlarımız dönemsel artış uygulanmaksızın 1+1 konutlarda tüm taksitleri sabit 100 TL olmak üzere 270 ay vade ile. 2+1 konutlarda ise tüm taksitleri sabit 130 TL olmak üzere 270 ay vade ile ev sahibi olacaklardır" dedi. 


"ISINMA PROBLEMİ ÇÖZÜLECEK" 

Törende konuşan AK Parti Milletvekili Mustafa Gökhan Gülsen. TOKİ'nin 2009'dan bu yana çok güzel işler başardığını, gecekondulaşmayı azalttığını belirtti ve "Hem önemli büyük parklar hem de ciddi konutlar inşa edildi. Kastamonu'da da inşa edildi, diğer 81 ilimizde de inşa edildi. 2009 yılından itibaren Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığıyla TOKİ arasında yapılan protokol çerçevesinde sosyal konut inşasına başladık. Bunun ilk örneğini Kastamonu merkezde yapmıştık. Yine Araç'ta devam eden sosyal konut projemiz var" diye konuştu: imzalanan protokolün 100 bin konutluk bir protokol olduğunu dile getiren Gülsen. Bunun 37 binin inşasına başlandığını. 25 bin tanesinin de teslim edildiğini belirten Milletvekili Gülşen: "Bu önemli bir değişim ve dönüşüm. 2000'li yılların öncesinde bırakın dar gelirli vatandaşlarımızı tek başına maaş alan memurun bile ev sahibi olmayı hayal edemediği Türkiye vardı. Dar gelirli vatandaşlarımızın da ev sahibi olduğu bir Türkiye'ye geldik. Bu büyük bir dönüşüm. Türkiye'de sağlıkta, ulaşımda, eğitimde çok önemli dönüşümler sağladık. Büyük devrimler yaptık. Yapılan dönüşüm ve değişimlerden 7'den 70'e tüm vatandaşlarımız istifade ediyor. 7 yaşında okula yeni başlayan bir çocuğumuz okula gittiğinde kitaplarını masasının üzerinde buluyor. 70 yaşına gelen bir amcamız, teyzemiz eğer bakıma muhtaçsa bakım aylığı alıyor" dedi. Kaynakların etkin şekilde kullanıldığı zaman önemli işlerin başarıldığını belirten Milletvekili Gülşen, yapılan konutların maliyetinin 71 bin TL, 270 ay boyunca faizsiz bir şekilde ödenecek paranın tamamının ise 35 bin TL olduğunu, aradaki farkın ülkenin kaynaklarından dar gelirli vatandaşlara aktarıldığını söyledi ve şöyle devam etti: "Ben başkanımıza da rica ettim. Önceki konutlarda ısınmayla ilgili problemimiz vardı. Bireysel ısınmaya geçilmesi noktasında birçok mağduriyeti engelledik. 

Hayal bile edilmeyen bu konutların sizler için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kurada çıkmayan 13 kardeşimizde üzülmesin bizim sosyal projelerimiz devam ediyor, inşallah Türkiye'de güçlü bir şekilde iktidarlar devam eder. Ne yazık ki sıkıntılı süreçlerden geçiyoruz. 

Tek başına 13 yıldır devam eden hükümetimiz devam etmiyor ama rabbim neyler neylerse güzel eyler. Ya bir koalisyon hükümeti kurulur ya tekrar size geliriz. Bunun sonucunda inşallah Türkiye'de güçlü hükümetler devam eder. Güçlü hükümetlerin sonucunda bu projeler devam eder. Halk sahiplerine hayırlı olmasını temenni ediyorum." 


"DEVİR İŞLEMİ YASAL DEĞİL"

 Vali Şehmus Günaydın törende yaptığı konuşmasında "Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak sosyal devlet anlayışı ile toplumda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılama noktasında son yıllarda önemli mesafeler kat ettik. Birçok vatandaşımızı çok cüzi paralarla ev sahibi yaptığımız gibi bu sosyal projeler neticesinde de önemli sıkıntıların giderilmesine vesile olduk. Sosyal devlet olarak her zaman ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanında olacağımızın da bilinmesini istiyorum" dedi. 


Kura çekimi yapılarak 135 konutla ilgili ev sahibi olacaklara çağrıda bulunan Vali Günaydın, önceki deneyimlerdeki sıkıntıların yaşanmaması için konutlarda iyi bir yönetim oluşturulması gerektiği tavsiyesinde bulundu. Günaydın, "İyi bir iş birliği ve komşuluk ortaya koymamız gerekiyor. Birbirinizin hakkına ve hukukuna riayet etmelisiniz. Bunu yaptığının zaman daha huzurlu olacaksınız. Beraber yaşamanın bazı kuralları vardır" Konutlarda yaşanan ısınma sorunları ile ilgili proje yapacaklarını ve en kısa zamanda Ankara'ya göndereceklerini kaydeden Vali Günaydın, gerekli desteğin alınmasıyla ısınma sorununu da çözeceklerini belirtti. 


Günaydın, şunları söyledi: "Sosyal devlet anlayışı ile yapılan bu konutların maliyeti çok daha fazla olmasına rağmen vatandaşlarımıza bunun çok daha altında bir maliyetle hizmete sunuyoruz. Vatandaşlarımız bu konutları alınca devir işlemleri oluyor. Bu yasal değildir. Bu devir işine sakın girmeyelim, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, ihtiyaç sahibi olduğu için o konuta kavuşuyor ve o konutta da oturmak zorundadır. Bunun devri ile ilgili bir girişimde bulunulmamasını rica ediyorum. Ayda 130 lira para ödeyeceksiniz. ilk 7 ay ödemesizdir. Tam 22 buçuk yılda sabit bir fiyatla ev sahibi oluyorsunuz. 22 buçuk yıl sonra ise ödenecek toplam para 35 bin 100 liradır. Bu hizmetin ne kadar büyük bir hizmet olduğunu verilen rakamlarla daha iyi anlıyoruz. Kurada ismi çıkmayacak 13 vatandaşımız üzülmesin. Biz sosyal devlet olarak her zaman yanlarında olacağız. Bundan hiç şüphe duymasınlar. Bu kura çekiminin ülkemize hayırlara vesile olması temennisinde bulunuyorum"


Kastamonu Gazetesi


Geri Dön