26 / 04 / 2024

Mehmet Akif Ersoy'un evi müze olacak!

Mehmet Akif Ersoy'un evi müze olacak!

Beykoz Belediyesi'nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü'yle imzaladığı protokol çerçevesinde devraldığı tarihi bina restore edilerek Mehmet Akif Ersoy Müzesi olarak kültür dünyasına kazandırılacak. Mehmet Akif Ersoy'un Evi müze olacak.



İstiklal şairi, kurtuluş mücadelesinin sembol isimlerinden, şair, mütefekkir ve yazar Mehmet Akif Ersoy, Beykoz Belediyesi'nin kurduğu müzeyle tanıtılacak ve eserleri gelecek kuşaklara aktarılacak. Beykoz Belediyesi'nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü'yle imzaladığı protokol çerçevesinde devraldığı tarihi bina restore edilerek Mehmet Akif Ersoy Müzesi olarak kültür dünyasına kazandırılacak.    


Proje çalışmaları devam Ediyor 

Mehmet Akif Ersoy Müzesi çalışmaları kapsamında devr alınan tarihi binanın rölöve, restorasyon ve restitüsyon projeleri başlatıldı. Projelere ilgili kurullardan onay çıktığı takdirde ilçe, Mehmet Akif Ersoy'un ve eserlerinin tanıtıldığı bir müzeye kavuşacak. Ziyaretçiler müzede istiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, eserleri ve Anadolu'da yakılan milli mücadele ateşine katkılarını, milli ve manevi değerlere verdiği önemi,  haksızlıklar karşısındaki güçlü tavrını ve kişiliğini eserleri eşliğinde kapsamlı şekilde görme imkânı bulacak.  


Yeni Asya


Geri Dön