26 / 04 / 2024

Mehmet Akif Ersoy'un evini diskotek yaptılar!

Mehmet Akif Ersoy'un evini diskotek yaptılar!

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un son günlerini yaşadığı Mısır Apartmanı'na çivi bile çakılması yasakken, kaçak çalışma yapılıp alt katı diskoya dönüştürüldü



Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 1905 yılında Mısır Hidivi Abbas Halim Paşa'nın isteğiyle kışlık konak olarak yaptırılan Mısır Apartmanı, İstanbul'un ilk betonarme binalarından biri. Paşa'nın ölümünden sonra varisleri tarafından apartmana dönüştürülen bina, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un son günlerini geçirdiği mekan olarak tanınıyor. 2004 yılında restore edilen binanın 8'inci katı, 360 Derece adıyla restorana dönüştürüldü. İzinsiz çivi bile çakmanın yasak olduğu binanın yangın merdivenleri kesildi, duvarlar kırılıp alt katlar genişletilerek disko ve müzikhole çevrildi. Yıllarca kimse bu rezalete ses çıkaramadı.

Tesadüfen ortaya çıktı
Binadaki bir işletmenin fonksiyon değişikliği için yaptğı başvuru skandalı ortaya çıkardı. Mülk sahibi Koray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Koray hakkında Beyoğlu 5. Asliye Ceza'da 5 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. Koray'ın bir şirketinde aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olan 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Başkanı Prof. Mete Tapan "Maalesef alt katlardaki durum vahim" derken, şirket yetkilileri ise "Alt katlardaki değişiklikleri biz yapmadık, daha önce yapılmış" diyor.
Ercan Sarıkaya/Gazete Habertürk


Geri Dön