26 / 04 / 2024

Mehmet Akif Mahallesi imar planı onaylandı!

Mehmet Akif Mahallesi imar planı onaylandı!

Halk arasında Mutlular olarak bilinen ve tamamı kaçak olan Mehmet Akif Mahallesi'ne plan piyangosu vurdu. Osmangazi Belediyesi tarafından hazırlanan 1/1000 Ölçekli İmar Planı Osmangazi Belediye Meclisi'nden oyçokluğu ile geçti...



Halk arasında Mutlular olarak bilinen ve tamamı kaçak olan Mehmet Akif Mahallesi'ne plan piyangosu vurdu. Osmangazi Belediyesi tarafından hazırlanan 1/1000 Ölçekli İmar Planı Osmangazi Belediye Meclisi'nden oyçokluğu ile geçti. Dosyaya ret oyu veren CHP ve MHP grupları bu çalışmayı 'imar affı olarak değerlendirdi. 


ÇÖZÜM İÇİN ADIM ATTIK... 


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çalışmanın sadece Mehmet Akif Mahallesi için yapılan bir düzenleme olduğunu belirterek, bölgeye daha kaliteli ve rahat hizmet götürmeyi amaçladıklarını söyledi. Mahallede birçok sıkıntının mevcut olduğunu vurgulayan Dündar, "Orası 30-40 yıllık bir mahalle. Önemli olan bir çözüm üretmek. Biz bu mecliste sorunların çözümü için bir adım attık. Bu yaptığımız çalışma 2-30 yıllık bir mahalleyi binlik planlara işlemektir" dedi. 


CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli, çalışmanın bir imar affı olduğunu savunurken, MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın ise, Bursa dinamiklerinin ve akademik odaların konuyu irdelemesi için dosyanın geri çekilmesi gerektiğini söyledi. 


Olay Bursa 



Geri Dön