26 / 04 / 2024

Mehmet Ali Birand'ın adı Beykoz Kavacık'ta bir caddeye verildi!

Mehmet Ali Birand'ın adı Beykoz Kavacık'ta bir caddeye verildi!

Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Birand’ın adı, doğumunun 74. yıldönümü dolayısıyla Beykoz Belediyesi tarafından Kavacık'taki bir caddeye verildi. Törene eşi Cemre Birand, oğlu Umur Ali Birand, ve 32. Gün çalışanları da katıldı.



Kavacık Orhan Veli Kanık Parkı’ndan Körfez’e inen mevkide bulunan Mehmet Ali Birand Caddesi’nin tabela asma töreni Birand Ailesi ve sevenlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.


İki yıl önce kaybettiğimiz usta gazetecinin adının caddeye verilmesi dolayısıyla düzenlenen törene eşi Cemre Birand, oğlu Umur Ali Birand, gelini Caterina Birand, torunu Umberto Ali Birand ve 32. Gün çalışanları olmak üzere, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, belediye meclis üyeleri ve Birand'ın yetiştirdiği gazeteciler katıldı. 'Mehmet Ali Birand Caddesi' yazılı tabelanın üzerindeki örtü, Birand ailesi ve Beykoz Belediye Başkanı Çelikbilek tarafından alkışlarla açıldı. Açılışın aynı zamanda Mehmet Ali Birand'ın doğum gününe rastlaması, Birand ailesini çok mutlu etti. 


Mehmet Ali Birand ın adı Beykoz Kavacık ta bir caddeye verildi!


Umur Ali Birand: Çok Gururlandık! 


Törende babasının tam bir Beykoz sevdalısı olduğu söyleyen Umur Ali Birand: “Babam kendini Beykozlu olarak görüyordu ve Beykoz’u çok seviyordu. Bugün yaşadığı sokağa adının verilmesi ailemiz adına çok gurur verici bir olay. Buraya gelen tüm meslektaşlarıma ve bu sokağa adını veren Beykoz Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.


Mehmet Ali Birand’la çalışmanın onunla aynı havayı teneffüs etmenin bir ayrıcalık olduğunu söyleyen haberci ve gazeteci Fatih Portakal ise “Bugün burada olmak benim manevi görevim. Onun tecrübelerinden faydalanmak bir ayrıcalıktı. Belediye Başkanı’na herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Başkan Çelikbilek: Adını Kültür Merkezi'ne vereceğiz! 


Mehmet Ali Birand’ın Türk Basınına yön veren bir isim olduğunu vurgulayan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ise: “Merhum Birand’ı 74. Doğum yıl dönümünde taçlandırmak istedik. Yaptıklarıyla Türk basına yön vermiş, birçok insana hocalık yapmış, saygın bir insan, kendisini bizde rahmetle anıyoruz. Hafızalarda değerli insanlara yer vermek lazım. Bunu için ilçemizde yapılacak bir kültür merkezine de adını vereceğiz” dedi.  



Mehmet Ali Birand ın adı Beykoz Kavacık ta bir caddeye verildi!



Konuşmaların ardında aile üyeleri tarafından tabelanın açılışı yapıldı ve Birand’ın 74. doğum yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan pastası kesildi.


Beykoz Belediyesi


Geri Dön