20 / 04 / 2024

Mehmet Ali Paşa Camii kaldırılacak!

Mehmet Ali Paşa Camii kaldırılacak!

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, mahkemelik olan Mehmet Ali Paşa Camii hakkında son sözü söyledi. Doğan, "Ne olursa olsun Mehmet Ali Paşa Camii kaldırılacaktır" dedi.



Mehmet Ali Paşa Mahallesi'nde yapımı gündeme gelen cami projesi ve çevre düzenlemesi yargıya takılmıştı. 


Mehmet Ali Paşa Camii çevresinde bulunan evlerin istimlaklarının tamamlanması sonrasında projeye start verilecekti ancak istimlak edilen yerlerden hak sahiplerinden biri proje hakkında mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldı. Alman bu karar sonrasında Mehmet Ali Paşa Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Belediyesi tarafından ortaklaşa yapılacak olan cami ve çevre düzenlemesi için alternatif yollar aranmaya başlandı.


DOĞU KIŞLA'YA YAPILACAK


Projenin akıbeti hakkında açıklama yapan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan şöyle konuştu: "Mehmet Ali Paşa Camisi ve çevre düzenlemesi projesinde mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı alındı. Alınan bu karar sonrasında bizde alternatif yollar aramaya başladık." 


Doğu Kışla'nın TOKİ'ye devredilmesi sonrasında gündeme gelen, kalan yer için girişimlere başladıklarını söyleyen Başkan Doğan "Orada 20 dönüm kadar alan bulunuyor. Oraya Mehmet Ali Paşa Camii ve çevre projesi uygulanması noktasında çalışmalara başladık. Öncelikli hedefimiz mevcut Mehmet Ali Paşa Camii ve çevresinin düzenlenmesidir. Bu olmadığı takdirde Doğu Kışla'daki alan devreye alınacaktır. Oraya muhakkak yapılacaktır" dedi. 


KESİN KARARLIYIZ


Mevcut Mehmet Ali Paşa Camii ve çevre düzenlemesi projesi mahkeme sonucu sonrasında kaldırılacaktır diyen Başkan Doğan "Mahallenin rahatlaması ve çevre düzenlemesi için proje öyle yada böyle uygulanacaktır. Cami yapılmasa bile çevre düzenlemesi yapılacak cami kaldırılacaktır. 


Vatandaşların rahat nefes alacakları yer sağlanmış olacaktır. 


Bu yönde kesin kararlıyız. Şuanda mahkeme sonucu bekleniyor. Ona göre hareket edeceğiz" ifadelerini kullandı.



Çiğdem Armağan / Kocaeli Manşet




Geri Dön