19 / 03 / 2024

Mehmet Arpacı kimdir?

Mehmet Arpacı kimdir?

Atakule GYO Genel Müdürü Mehmet Arpacı kimdir? Mehmet Arpacı nereden mezun? Mehmet Arpacı, Atakule GYO'dan önce hangi firmalarda görev aldı? İşte Mehmet Arpacı biyografisi, özgeçmişi...



Mehmet Arpacı kimdir?


Atakule GYO Genel Müdürü 1974 yılında Ankara’da doğan Arpacı, ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida Eyaletinde bulunan Eckerd College’da Uluslararası İşletme Lisans programını dereceyle bitirdikten sonra Florida Metropolitan University’de İşletme dalında yüksek lisans (MBA) yaptı.


Yüksek lisans çalışmalarında, Pazarlama, Organizasyon ve Uluslararası İş İdaresi dallarında uzmanlaşan Arpacı, profesyonel kariyerine Enerji ve Gayrimenkul alanlarında çeşitli yöneticilik pozisyonları üstlenerek başladı. 1999-2001 yılları arasında Bilmer A.Ş. de ‘Pazarlama Müdürü’ olarak görev alan Mehmet Arpacı, 2001 - 2010 yılları arasında Çalık Holding’te ‘Satınalma Müdürlüğü’ ve ‘Enerji Ticareti Koordinatörlüğü’ görevlerinde bulundu. Bahsi geçen sektörlerde kısa sürede sözüne ve birikimine güven duyulan bir isim olarak kabul gören Mehmet Arpacı enerji sektöründe önemli bir oluşum olarak bilinen ‘Global Enerji Derneği’nin kurucu başkanlığını yapmıştır.


2009 yılında Tarman Group’un ana hissedar haline gelmesiyle büyük bir kurumsal yapılanma sürecine giren Atakule GYO’da 2010 yılında Genel Müdür koltuğuna oturan Mehmet Arpacı, bu sürecin tüm ulusal ve uluslararası yönetimsel operasyonlarından sorumlu konumundadır. Gayrimenkul sektörünün en önemli ve saygın aktörlerinden biri olan Atakule GYO’nun sektörel birikimini ve Türkiye’nin en köklü ve büyük sermaye gruplarından Tarman Group’un kurumsallaşmış gücünü, katılımcılığa, yaratıcılığa ve analitik zekaya önem veren yönetim anlayışı ile aynı potada eritmeyi başaran Arpacı, Ankara’nın ikonik yapısı ‘Atakule’nin ikinci doğuşunda sınırları zorlayan bir proje yaratabilmek için tüm ekibi ve çözüm ortaklarıyla beraber var güçleriyle çalışmaktadır. Mehmet Arpacı aynı zamanda Atakule GYO’da İcra Kurulu Üyesi olarak da görev almaktadır.


İyi derecede İngilizce bilen Mehmet Arpacı, evli ve üç çocuk babasıdır. Klasik sporların yanı sıra bisiklet tutkunu olan Arpacı aynı zamanda amatör olarak doğa fotoğrafçılığı ile ilgilenmektedir. Aktif bir okuyucu ve iyi bir futbol takipcisi olan Mehmet Arpacı’nın hayattaki en büyük amacı, iyi bir baba, iyi ve adaletli bir yönetici olarak anılmaktır.


Geri Dön