29 / 03 / 2024

Mehmet Çerçi, Akgedik Yunuskent TOKİ projesini anlattı!

Mehmet Çerçi, Akgedik Yunuskent TOKİ projesini anlattı!

Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, "Özellikle ev sahibi olamayan orta ve dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için düğmeye bastık. Akgedik Yunuskent Projesi'nin ilk etabında çalışmalar devam ediyor" dedi.



Türkiye'nin en büyük 3 toplu konut projesi arasında gösterilen 5 bin 500 konutluk Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi'nin bin 101 konutluk ilk etabında çalışmalar devam ediyor. İnşaatın yüzde 20'si neredeyse tamamlanma aşamasına gelirken, bölgede hummalı bir çalışma yürütülüyor. Hak sahiplerinin dairelerinin ve ön peşinatın belirleneceği 2. kura öncesi ömek blok ve daireler de tamamlanma aşamasına geldi. 

AKGEDİK CAZİBE MERKEZİ OLACAK 

İnşaat alanını gezen Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, örnek dairelerde de incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Çerçi, etap etap yapılacak proje sonrası bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini söyledi. Belediye Başkanı Çerçi, "Özellikle ev sahibi olamayan orta ve dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için düğmeye bastık. Akgedik Yunuskent Projesi'nin ilk etabında çalışmalar devam ediyor. Burada yılsonuna kadar kaba inşaatların tamamlanması planlanıyor. Binaların içinde de hızlı bir çalışma yürütülüyor. Öte yandan 2. etap için de çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki günlerde 2. etap için ihaleye çıkacağız. 2. etabın inşaatı başladığında vatandaşlarımızdan taleplerini alacağız. Kimse endişe etmesin. Vatandaşlarımızın ev sahibi olması noktasında ekibimiz TOKİ'yle birlikte mesaiye devam ediyor. 

Bu bölge hızlı bir şekilde şehirleşecek ve 5 yıl içerisinde cazibe merkezi haline gelecek. Burada yoğun bir emek var, herkes üzerine düşeni yapıyor" diye konuştu. 

PROJE HAKKINDA BİLGİLER VERDİ 

Projeden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ise projenin hangi aşamada olduğunu hakkında bilgiler verdi. 

Blokların yanı sıra altyapı ve çevre düzenlemelerinin de yapıldığını aktaran Kaya, "Burada yürütülen çalışmaların her aşamasını vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Bölgede binalarımız hızla yükseliyor. Yapılacak 51 bloktan yaklaşık 25'inin kaba inşaatı tamamlanma aşamasında. 18 tanesinin de temelleri atıldı. Kaba inşaatlar yapılırken; binaların içlerinde de çalışmalar yürütülüyor. 

Binaların içerisinde devam eden çalışmaların haricinde cadde ve sokakların oluşturulması, dere ıslahı, bağlantı yollarının yapımı da sürüyor. 1. etap için kuralarımızı 26 Mayıs'ta çekmiştik. Vatandaşlarımızın nasıl bir yerde yaşayacağını göstermek amacıyla ömek blok ve dairenin tamamlanma çalışmaları da sürüyor. Yakın bir zamanda tamamlanması planlanıyor" dedi. 

ÖRNEK DAİRELER HAZIRLANACAK 

Örnek dairenin hak sahipleri arasında yapılacak 2. kura sonrası gezilebileceğini bildiren Kılıç Kaya sözlerini şöyle tamamladı: "İnşaat çalışmalarının yüzde 20'sini tamamlandığında hak sahiplerine yönelik şerefiyeli maliyetli kura çekimini yapacağız. 2 ay içerisinde bu çekilişi yaparak vatandaşımızın hangi dairede oturacağını, ne kadar ön peşinat ödeyeceğini belirleyeceğiz. Kura çekiminin ardından belirlenen gün ve saatlerde vatandaşlar ömek dairemizi gezerek nasıl bir dairede oturacağını görebilecek." 





Manisa Haber



Haber Habertürk Egeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yunusemre Belediyesi'nin Manisa'da orta ve dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için başlattığı Akgedik Yunuskent  TOKİ  projesinin ilk etabında bloklar hızla yükseliyor. Türkiye'nin en büyük 3 toplu konut projesi arasında gösterilen 5 bin 500 konutluk Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi'nin bin 101 konutluk ilk etabında çalışmalar devam ediyor. İnşaatın yüzde 20'si tamamlanma aşamasına gelirken, bölgede hızlı bir çalışma yürütülüyor. 2. kura öncesi örnek blok ve daireler bitirilecek.


Habertürk Egeli



Haber Sabah Egeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TÜRKİYE'NİN en büyük üç toplu konut projesi arasında gösterilen 5 bin 500 konutluk Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi'nin bin 101 konutluk ilk etabında çalışmalar devanı ediyor. İnşaatın yüzde 20'si tamamlanma aşamasına gelirken, bölgede hummalı bir çalışma yürütülüyor. İnşaatı gezen Yunus emre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi,"Kimse endişe etmesin. Ekibimiz TOKİ'yle birlikte mesaiye devam ediyor. Bu bölge hızla şehirleşecek ve beş yılda cazibe merkezi haline gelecek" dedi. 


Sabah Egeli




Haber Yeni Manisa Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Ramazan ayının son mahalle iftarını Akgedikli vatandaşlarla birlikte yaptı.


Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi iftar programı kapsamında Akgedik Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlarla buluştu. Düzenlenen iftar yemeğine Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Kılıç Kaya, Ramis Şiyak, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


"Akgedik, çekim merkezi haline gelecek"


Akgedik halkının talep ve sorunlarını dinleyen Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin gündeminde yapım çalışmaları devam eden 5 bin 500 konutluk Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi vardı. Devam eden belediyecilik hizmetleri ve projelerinde sözlerinin takipçisi olduklarını kaydeden Başkan Dr. Mehmet Çerçi, "Bu bölge hızlı bir şekilde şehirleşecek ve 5 yıl içerisinde modern kentleşmenin adresi olarak bir çekim merkezi haline gelecek. Burada yoğun bir emek var, herkes üzerine düşeni yapıyor" dedi. Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi 2. etap için ihale sürecinin kısa bir süre içerisinde başlayacağını belirten Başkan Mehmet Çerçi, 2. etabın inşaatı başladığında vatandaşların da taleplerinin alınacağını kaydetti.


Akgedik Mahallesi'nde gerçekleşen programın ardından Horozköy semtine geçerek vatandaşlarla bir süre sohbet eden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ardından Horozköy Merkez Camisi'nde teravih namazını kıldı. 



Yeni Manisa Gazetesi




Haber Posta Manisa Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Manisa Yunusemre Belediyesinin Manisa'da orta ve dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için başlattığı Akgedik Yunuskent TOKI projesinin ilk etabında bloklar hızla yükseliyor. İnşaatların yaklaşık yüzde 20'sinin tamamlandığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, "Beş yıl içinde Akgedik'i cazibe merkezi haline getireceğiz" şeklinde konuştu. 



Posta Manisa


Geri Dön