19 / 04 / 2024

Mehmet Ceylan kimdir?

Mehmet Ceylan kimdir?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan listeye göre, Karabük Belediye Başkanlığı için 2014 seçimlerinde aday gösterilen Mehmet Ceylan kimdir? İşte Karabük Belediyesi adayı Mehmet Ceylan'ın biyografisi...



Mehmet Ceylan kimdir? 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  Ankara  Ticaret Odası'nda düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda partisinin 15 il ve 6 büyükşehir belediye başkanını açıkladı. Açıklanan listeye göre, Karabük Belediye Başkanlığı için 2014 seçimlerinde Mehmet Ceylan aday gösterildi. Peki Mehmet Ceylan kimdir?


Mehmet Ceylan biyografi..

Mehmet Ceylan 1958 yılı Safranbolu İncekaya Köyü doğumlu. İlkokulu İncekaya Köyü İlkokulu’nda, ortaokulu Safranbolu Ortaokulu’nda, liseyi ise Karabük Demir-Çelik Lisesi’nde bitiren Mehmet Ceylan AK Parti 2014 Karabük Adayı.


Makina Mühendisliği eğitimini 1979 yılında Konya Selçuk Üniversitesinde, Lisans-üstü (master) eğitimini ise 1981 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde başarıyla tamamladı. 


Ceylan, çalışma hayatına 1981 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünde Araştırma Görevlisi (Asistan) olarak başladı, daha sonra Öğretim Görevlisi olarak devam etti. 1984-1985 yıllarında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Doktora çalışmalarını sürdürdü. 


1986 yılında Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı’na (DPT) Planlama Uzman Yardımcısı olarak girdi. 1989 yılında DPT Kadrosundan, Amerika Birleşik Devletleri’ne giderek 2 yıl süreyle Western Illinois Üniversitesi’nde Ekonomi alanında ikinci Lisans-üstü (master) eğitimini yaptı.1992 yılında DPT’de Planlama Uzmanı ünvanını aldı. 1999 yılına kadar bu kurumda Uzman olarak çalışmalarını sürdürdü. 


18 Nisan 1999 yılında Safranbolu Belediye Başkanı seçilerek bu görevini 14 Ağustos 2002 tarihine kadar sürdürdü. 


3 Kasım 2002 Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden 22. Dönem Karabük Milletvekili seçildi, 23. dönemde de bu görevini sürdürdü. Ceylan, 24. dönemde TBMM’ye giremeyen Mehmet Ceylan, 22. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkan Yardımcılığı ve Türkiye-Suudi Arabistan Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 23. Dönem'de ise NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi oldu. İngilizce bilen Ceylan, evli ve 3 çocuk babasıdır.



Mehmet Ceylan: Mega projelerle Karabük'ü kalkındıracağız!



Geri Dön