23 / 04 / 2024

Mehmet Emin Ertekin: Bakırköy'ü modern ve marka bir kent haline dönüştüreceğiz!

Mehmet Emin Ertekin: Bakırköy'ü modern ve marka bir kent haline dönüştüreceğiz!

Bakırköy için "81 Proje ile Emin Adımlarla Değişime" parolası ile yola çıkan AK Parti Bakırköy Belediye Başkan Adayı Mehmet Emin Ertekin, seçimi kazanmaları halinde ilçenin fiziki altyapısını baştan aşağıya değiştireceklerini belirtti



AK Parti Bakırköy  Belediye Başkan Adayı Mehmet Emin Ertekin, arkadaşımız Koray Taşdemir'e projelerini anlattı.  Bakırköy için "81 Proje ile Emin Adımlarla Değişime" parolası ile yola çıkan AK Parti Bakırköy Belediye Başkan Adayı Mehmet Emin Ertekin, seçimi kazanmaları halinde ilçenin fiziki altyapısını baştan aşağıya değiştireceklerini belirterek, "Yeşil alanları artıran, otopark sorununu çözen, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları ve çocuk oyun alanları ile Bakırköy'ü modern ve marka bir kent hâline dönüştüreceğiz" dedi. 


Başkan Adayı Mehmet Emin Ertekin. Bakırköy'ü modern ve marka bir kent hâline dönüştürecek bir imar planı sunacaklarını söyledi. Ertekin. Bakırköy için "81 Proje ile Emin Adımlarla Değişime" parolası ile yola çıktılarını, ilçelerinde fiziki altyapısını baştan aşağıya yenileyen, yol kesitlerini genişleten, yeşil alanları artıran, otopark sorununu çözen; yürüyüş parkurları, bisiklet yolları ve çocuk oyun alanları oluşturacaklarını kaydetti. Mehmet Emin Ertekin'in sorularımıza verdiği cevaplar şöyle: Mehmet Emin Bey öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz? 

- 1966 yılında Siirt'te doğdum. İktisat mezunuyum. Bakırköy'de 1979- 2008 yılları arasında beyaz eşya, 2008 yılından bugüne kadar da turizm işiyle iştigal etmekteyim. 2004-2009 yılları arasında Marmara Boğazlar Belediye Meclis Üyeliği, 2009-2014 yılları arasında Bakırköy Belediye Meclis Üyeliği, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yaptım. Şu anda Türkiye Belediye Birliği Meclis Üyeliği görevini yürütmekteyim. 

Sizce Bakırköy'ün en büyük sorunu nedir? 

- Bakırköy'ün en belirgin sorunlarının başında kentsel dönüşümün gerçekleşmemesinden kaynaklı olarak deprem riski karşısında binaların fiziki durumunun ciddi derecede tehlike arz etmesi geliyor. Ayrıca yayalaştırma sorunu, trafik problemi, yeraltı ve yerüstü otoparklarının olmamasından dolayı halkımızın evlerinin önünden araçlarının çekilmesine kadar varan otopark sorunu, yeşil alanların yetersizliği, gençler için spor salonlarının azlığı, ulaşım ve çevre düzenlemesinin eksikliği de belli başlı sorunlardır. 


HİÇBİR ÜCRET ÖDEMEDEN KENTSEL DÖNÜŞÜM

 Kentsel dönüşüm konusundaki projeleriniz nelerdir? 

- Binaları depreme karşı güçlendirip yenilemekle birlikte; Bakırköy'ün fiziki altyapısını baştan aşağıya yenileyen, yol kesiüerini genişleten, yeşil alanları artıran, otopark sorununu çözen; yürüyüş parkurları, bisiklet yolları ve çocuk oyun alanları ile Bakırköy'ü modern ve marka bir kent haline dönüştürecek bir imar planı sunacağız. Kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, bölgede yaşayan hemşehrilerimiz; mevcut daire alanından 1 metrekare dahi kaybetmeden, hiçbir ücret ödemeden, kira ve taşınma yardımı alarak depreme dayanıklı ve yeşil bina sertifikalı evlerde ikamet edecekler. 


'OTOPARK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ' 

İlçedeki otopark sorununu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz? 

- İlçemizdeki belirli noktalara yeraltı otoparkları kazandıracağız. Yeraltı otoparkları; yenilenmesi düşünülen okullarımızın altına inşa edilecek ve otopark gelirlerinin tümü okul idarelerine bırakılacak. Bu projeyle hem otopark sorununu çözeceğiz, hem de eğitime katkı sağlayacağız. İş merkezlerinin yoğunlukta olduğu bölgelere tam otomatik, insansız katlı otoparklar inşa edeceğiz. 

Bakırköy'de vatandaşlann resmi işlerini gerçekleştireceği kamu binaları birbirlerinden çok uzak? Bu konuda da bir projeniz mevcut mu? 

- İncirlideki Metro Transfer Merkezi ve Bakırköy Adliyesinin bulunduğu yere Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve belediye binasını taşıyıp halkımızın kamu işlemlerini tek yerden kolayca yapmalarını sağlayacağız. 

Bakırköy'de kurumlar arası koordinasyon eksikliği son bulacak, tüm kamu işlemleri tek merkezden yürütülecek. 


YENİMAHALLE'YE YENİ BİR HASTANE YAPACAĞIZ 

Sağlık ve spor alanında Bakırköylüler için düşündükleriniz neler? Biraz bahseder misiniz? 

- Bakırköy'deki 5 farklı noktaya yürüyüş-koşu parkuru yapacağız. Bu alanlarda sağlıklı yaşama katkı sunmak adına; diyetisyenler, spor eğitmenleri ve sağlık görevlileri ücretsiz hizmet verecek, halkımız spor yapmanın keyfini çıkaracak. Mahallelerimize spor kompleksleri kazandıracağız. Projenin hayata geçmesiyle; halkımız, eğitmenler gözetiminde bilinçli spor yapabilecek. Halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek adına her mahallemize semt konakları kazandıracağız. Projede; Aile Sağlığı Merkezi, muhtarlıklar, halkımızın sosyalleşip iyi vakit geçirebileceği Bahar Evleri, fıtness salonu, PTT şubesi ve bankanıatikler yer alacak. Yenimahalle'de bulunan eski doğum evi arazisine, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi inşa edeceğiz. 

Hastanemiz son tıp teknolojileriyle donatılacak ve hizmet verecek. 

Sosyal ve kültürel alandaki projeleriniz nelerdir? 

- Alt katı otopark, giriş bölümü Zeytinlik Halk Pazarı, üst katı ise STK'lara hizmet sunacak fonksiyonel bir tesis yapacağız. STK'lann merkezlerinin yer alacağı bu tesiste; STK'ların toplantılarını koordine edecek bir sekreterya birimi de bulunacak. Teras katında hizmet vermesini planladığımız, belediyemize ait sosyal tesiste; cüzi miktarlar ödeyerek çayınızı, kahvenizi içecek ve keyifli vakit geçirebileceksiniz. 

Türkiye'nin ve dünyanın kültürel mirasım yansıtan karakteristik yapıların özel maketlerinin yer alacağı tesiste; Atatürk'ün Selanik'teki Evi, Reşat Nuri Güntekin Köşkü, Aşiyan Köşkü, Anıtkabir, Aliya İzzetbegoviç Anıtı ve Mostar Köprüsü gibi dünyaca ünlü eserler yer alacak. İlçemizdeki kültür merkezlerinin yetersizliğini ve kültür sanat etkinliklerinin eksikliğini gidermek amacıyla Bakırköy'e yeni bir kültür merkezi inşa edeceğiz. İlçe halkının ücretsiz faydalanacağı merkezde; musikî salonları, cep sanat salonları, ressamlarımızın eserlerini sergileyebileceği sergi salonu, tiyatro salonu, çok amaçlı salon ve kafeterya gibi çeşitli sanatsal ve sosyal aktivitelerin yer alacağı bölümler bulunacak. 

Hayvanlar sahipsiz kalmayacak Bakırköy için 81 projeden söz ediyorsunuz. Hem evcil, hem de sahipsiz hayvanlar için de bazı projeleriniz var~. Anlatabilir misiniz?- Hayvansever bir belediyecilik anlayışı ile ilçemize hayvanların gezdirilebileceği parkların yer aldığı yeni bir tesis inşa edeceğiz. Aynı zamanda bu projeyle sahipsiz hayvanlarımızı d^^jcak bir yuvaya kavuşturacağız. İlçemize evcil ve sahipsiz sokak hayvanlarına sağlık hizmeti verecek nitelikli bir hayvan hastanesi kazandıracağız. Tüm park ve sokaklara, hayvanların ihtiyaçları giderebilmeleri için gerekli malzemeleri yerleştireceğiz. 

'23 Nisan'ı dünyaya duyuracağız' Bakırköy bir eğlence merkezi olarak da ön plana çıkıyor. Bu alanda neler yapacaksınız? 

-Her 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, Bakırköy Özgürlük Meydanı Amfi Tiyatrosu ve Fildamı Kültür Merkezi'nde uluslararası bir festival gerçekleştireceğiz. Bu festivali geleneksel hâle getirerek ilçemize kültürel bir değer kazandıracağız. Dünyanın çeşitli bölgelerinden her yıl 15 ülkeden gelen çocukların katılacağı bir çocuk festivali düzenleyeceğiz. 

23 Nisan'ı "Barış Bayramı" olarak dünyaya duyuracak, dünya barışına Bakırköy'den çağrı yapacağız. 


DİNİ MEKANLAR ONARILACAK

 Bakırköy farklı dinlere ait dinî mekânların bir arada bulunduğu bir ilçe. Bu mekânların bakım ve onarımları konusunda herhangi bir çalışmada bulunacak mısınız? 

- ilçemizde bulunan cami. kilise ve sinagog gibi ibadethanelerin deprem güçlendirmesi, bakım, onarım, temizlik hizmetleri, güvenlik sistemleri ile bunlara bağlı mezarlıkların bakım onarım ve çevre düzenlemesi belediyemiz tarafından yapılacaktır. 


Yaşlılar ve engelliler için düşündüğünüz bir çalışma var mı? 

- Belediye bünyesinde kuracağımız yaşlılar koordinasyon merkezinde, ilçemizde ikamet eden kimsesiz ve bakıma muhtaç yaşlılarımıza hizmet verecek mobil interaktif destek birimi oluşturacağız. 

Bu birim, ilaçlama işlemi de yaparak kimsesiz vatandaşlarımızın bulunduğu ortamların hijyenini sağlayacak. Hareket edemeyecek durumda olan engelli vatandaşlarımızın beden temizliği, saç, sakal ve tırnak kesimi gibi kişisel ihtiyaçları yine belediye ekiplerimiz tarafından giderilecek. 

İlçemizdeki kimsesiz yaşlılarımıza belirli aralıklarla ziyaretler düzenleyerek sevinçlerini ve kederlerini paylaşacağız. Bu projede gönüllü ekiplerimiz ile beraber kimsesiz ve yaşlı vatandaşlarımızı resmi ve dinî bayramlarda ziyaret edip sosyal aktivitelere katılımlarını sağlayacağız. 

Engelli çocuklarımızın ailelerinin seyahat ya da günlük alışveriş ihtiyaçlarını karşılarken çocuklarını emin ellere teslim edebilecekleri Şefkat Evi Otel Projesi'ni ilçemize kazandıracağız. 



Bakırköy araç trafiği anlamında epey keşkemeş içinde. Vatandaşlara ferah bir Bakırköy için neler vaat ediyorsunuz? 

- Bakırköy Meydanfni; tren istasyonunun üst tarafını trafiğe kapatarak, mezarlıktan başlayıp; Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ve Kız Meslek Lisesi'ni kapsayacak şekilde düzenleyeceğiz. Bakırköy Merkezi'nde bulunan tüm minibüsleri, İncirli'de bulunan transfer merkezinde yapacağımız otopark alanına taşıyacağız. Transfer merkezine gelen vatandaşlarımızı, elektrikli araçlarla ilçe merkezine ücretsiz ulaştıracağız. 

Ataköy Konakları'ndan Sakızağacı Mahallesi sahil kısmına kadar uzanacak olan alanda; trafiği yeraltına alarak halkımızı denizle buluşturacağız. İstanbul Caddesi'nden sahile kadar trafiği kapatıp caddenin deniz ile bağlantısını sağlayacağız. Ebuziya Caddesi'ni Bakırköy'e yakışır, vizyon bir cadde konumuna getireceğiz. Capacity Alışveriş Merkezi'nden Bakırköy Lisesi'ne kadar olan kısımda trafiği yeraltına alarak bu alanı yayalaştırıp, halkımızın rahatça alışveriş yapmasını sağlayacağız. Trafiği yeraltına alarak caddeleri yayalaştıracağız. Ataköy sahil bölgesinde de halkımızı denizle buluşturacağız. 


Yeni Akit


Geri Dön