18 / 04 / 2024

Mehmet Erdoğan'dan Adıyaman'a TOKİ müjdesi!

Mehmet Erdoğan'dan Adıyaman'a TOKİ müjdesi!

AK Parti Adıyaman milletvekili Mehmet Erdoğan, Adıyaman genelinde TOKİ konutları ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü müjdeledi. Erdoğan açıklamasında, 'Besni'deki Sosyal Konut Projesinin yer tahsisi Başbakanımız tarafından onaylandı" dedi




AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Adıyaman genelinde  TOKİ  konut çalışmaları ile ilgili bir açıklama yaptı. 


AK Parti Adıyaman milletvekili Mehmet Erdoğan, Adıyaman genelinde TOKİ konutları ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü müjdeledi. Erdoğan açıklamasında, 'Besni'deki Sosyal Konut Projesinin yer tahsisi Başbakanımız tarafından onaylandı. Arsa, hazineden (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) TOKİ'ye Milli Emlak Genel Tebliği uyarınca bedelsiz olarak devrediliyor. 


Projede 14 blok, 2+1 nitelikteki 454 adet konut, 1 adet 24 derslikli İlköğretim Okulu, 1 adet Cami, 1 adet Ticaret Merkezinden oluşmaktadır. Projeler, Çat Mahallesi, kayaardı mevkiinde 102.354 metrekarede yapılacak. 

Özellikle takip ettiğimiz, Adıyaman'daki Sosyal konutlardan Çelikhan'a yapılacak 1. Etap 62 adet konutun ve 2. 

Etap 200 adet B1 ve C tipi konutun, uygulama projeleri hizmet alım süreci devam etmektedir. Gerger ilçemizde ise Mart 2014 tarihinde ihalesi yapılan, 110 adet konut inşaatı devam etmektedir. 


Tut ilçemizde, devir aşamasına gelen arsalardan sonra, yeni yer arayışına başlandı ve devam ediyor. Besni'deki konutlar için Başbakanlık oluru alınırken, eş zamanlı olarak proje çalışmaları da devam etmektedir. Hedefimiz bu yıl içerisinde konutların, TOKİ tarafından ihalesinin yapılmasıdır. Bu hizmetlerin Adıyaman'a, Çelikhan'a, Gerger'e, Tut'a ve Besni'ye hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.


Adıyaman'da Bugün




Geri Dön