28 / 03 / 2024

Mehmet Ergün Turan: Binaların eskimesi kentsel dönüşümü hızlandıracak!

 Mehmet Ergün Turan: Binaların eskimesi kentsel dönüşümü hızlandıracak!

Turan, "Kentsel alanlardaki yaklaşık 18 milyon konutun 5.3 milyonunun dönüşüme ihtiyacı var. Bunların 3 milyonu, 2023'e kadar 50 yaş ve üzerine çıkacak. Bu da kentsel dönüşümü hızlandıracaktır, bundan kaçış yok" dedi.



Toplu Konut idaresi (TOKl) Başkanı Mehmet Ergün Turan, kentsel dönüşüm kaynaklı konut üretiminde önemli artışlar olacağını söyledi. 


Turan, "Kentsel alanlardaki yaklaşık 18 milyon konutun 5.3 milyonunun dönüşüme ihtiyacı var. Bunların 3 milyonu, 2023'e kadar 50 yaş ve üzerine çıkacak. Bu da kentsel dönüşümü hızlandıracaktır, bundan kaçış yok" dedi. Kentsel dönüşümün TOKî'nin de önemli öncelikleri arasında olduğuna dikkati çeken Turan, dönüşüm projelerinin vatandaşların günlük ilıtiyaçlan, gelişen ekonomik durumları, sosyokültürel yapıları ile kültürel unsurlar dikkate alınarak yapıldığını ifade etti. 


İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, son 6 ay içüıde istanbul'un bazı semtlerinde kiralık ev fiyatlarının kentsel dönüşüm ve Suriyelilerin talepleri nedeniyle arttığını belirterek, "Yoğunluğun yaşandığı bu semtlerde daha önce bin liraya kiralayabileceğiniz evi şu an bin 500 liraya kiralayamazsınız" dedi. Anadolu yakasında Kartal, Kadıköy ve Maltepe'de kentsel dönüşüm hızla ilerlediği için kiralık evlere talebin oldukça arttığına vurgu yapan Aşa, şöyle konuştu: "Evi kentsel dönüşümde olan vatandaşlar geçici olarak taşınacak olsalar bile uzağa gitmek istemiyor. Bn de Eylül, Ekim gibi öğrenci sezonu başlayacak. Bu da kiralan artırıyor." 


Takvim 


Geri Dön