19 / 04 / 2024

Mehmet Ergün Turan, Malatya TOKİ Konutları'nı inceledi!

Mehmet Ergün Turan, Malatya TOKİ Konutları'nı inceledi!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Malatya’da sürdürülen çalışmaları incelemek üzere ilimize geldi. Turan, Sabah erken saatlerden itibaren incelemelere başladı...



Sabah erken saatlerden itibaren incelemelere başlayan  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergül’e, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Büyükşehir Genel Sekreteri Arif Emecen, TOKİ yöneticileri, daire başkanları ve şube müdürleri eşlik ettik.



TOKİ Başkanı Ergül, Beydağı Mahallesi, Kernek ve Fırat Mahallelerinde devam eden toplu konut inşaatlarını gezdi. Kentsel Dönüşüm kapsamında yapılan konutlarla ilgili olarak yüklenici firma yetkililerinden bilgiler alan TOKİ Başkanı Ergün, devam eden inşaatlarla ilgili olarak çeşitli uyarılarda bulundu.


Buradan TOKİ’ye devredilen eski Devlet Hastanesine geçen TOKİ Başkanı Ergün, ardından da TOKİ’ye devredilen İnönü Stadyumunda incelemelerde bulundu.


Stadyumdaki incelemeler sırasında, Malatya’nın çok hızlı bir gelişme gösterdiğini ifade eden AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, stadyum arazisi yerine TOKİ’ye başka noktalarda araziler verilebileceğini belirterek, “Sizler yeni Türkiye’yi inşa ederken, bizler de hep birlikte Malatya’yı yeniden inşa edelim. Bu alana büyük inşaatların girmesine izin vermeyelim. Bu alan Malatya’nın oksijen deposu, yeşil alanı olsun” dedi.


TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ise talepleri değerlendireceklerini ifade ederek, “Milletvekillerimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve merkez ilçe belediye başkanlarımızın taleplerini daha önce almıştık. Konunun önemini biliyorum. Ben Trabzonluyum ama Malatya ve Malatyalıları severim. Bu alan ile ilgili hasiyetlerin farkındayım. Ben de yerel yönetimlerden geliyorum. Bu alanın bu şehir için ne anlam ifade ettiğini de biliyorum. Bu talepleri hep birlikte değerlendireceğiz ve halkımızın mutlu olmayacağı bir şeyi yapmayacağız. Ama takdir edersiniz ki Malatya’da TOKİ ile ilgili birden fazla konu var ve TOKİ’nin Türkiye genelinde iş yaptığı iller içerisinde Malatya ilk 3 il arasında yer almaktadır. Hatta 3. ve 4. Etap toplu konutlar ile ilgili de ayrıca Malatyalılar’a bir müjdemiz olacak. Bugüne kadar yapılan çalışmaları daha kolaylaştırıcı bazı gelişmeler olacak. Biz Malatya ve Malatyalılara yakışan şeyi inşallah el birliğiyle yapacağız” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön