28 / 03 / 2024

Mehmet Ergün Turan, Malatya’da TOKİ projelerini inceledi!

Mehmet Ergün Turan, Malatya’da TOKİ projelerini inceledi!

TOKİ Başkanı Turan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve beraberindekilerle Beydağı, Kernek ve Fırat mahallelerinde devam eden TOKİ konutları inşaatını gezdi, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı...



TOKİ Başkanı Turan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve beraberindekilerle Beydağı, Kernek ve Fırat mahallelerinde devam eden  TOKİ  konutları inşaatını gezdi, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.


Heyet daha sonra TOKİ'nin gerçekleştirdiği Malatya İnönü Stadyumu inşaatında da incelemelerde bulundu. Stadyumdaki incelemeler sırasında, Malatya’nın çok hızlı bir gelişme gösterdiğini ifade eden AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, stadyum arazisi yerine TOKİ’ye başka noktalarda araziler verilebileceğini belirterek, “Sizler yeni Türkiye’yi inşa ederken, bizler de hep birlikte Malatya’yı yeniden inşa edelim. Bu alana büyük inşaatların girmesine izin vermeyelim. Bu alan Malatya’nın oksijen deposu, yeşil alanı olsun” dedi.



TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ise talepleri değerlendireceklerini ifade ederek, “Milletvekillerimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve merkez ilçe belediye başkanlarımızın taleplerini daha önce almıştık. Konunun önemini biliyorum. Bu alanın bu şehir için ne anlam ifade ettiğini de biliyorum. Bu talepleri hep birlikte değerlendireceğiz ve halkımızın mutlu olmayacağı bir şeyi yapmayacağız. Ama takdir edersiniz ki Malatya’da TOKİ ile ilgili birden fazla konu var ve TOKİ’nin Türkiye genelinde iş yaptığı iller içerisinde Malatya ilk 3 il arasında yer almaktadır. Hatta 3. ve 4. Etap toplu konutlar ile ilgili de ayrıca Malatyalılar’a bir müjdemiz olacak. Bugüne kadar yapılan çalışmaları daha kolaylaştırıcı bazı gelişmeler olacak” dedi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da yaptığı konuşmada, TOKİ Başkanına teşekkür ettiğini belirterek, şunları söyledi: “Malatya’da devam eden kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili TOKİ Başkanımızın vereceği müjdeler gerçekten de çok çok önemli. Yeşil dokunun daha yoğun bir şekilde artırılacağı, konut yoğunluğunun azaltılmasına yönelik bakış açısı Malatya için önemli. Birinci ve ikinci etap konutlarının hızlandırılması, üçüncü ve dördüncü etapların ise Malatya’ya özgü projeler ile gerçekleştirilecek olması da ayrıca önem arz etmektedir.”


TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan daha sonra Darende ilçesini ziyaret etti.


TOKİ Haber


Geri Dön