24 / 04 / 2024

Mehmet Ergün Turan, Mamak’taki kentsel dönüşüm projelerini gezdi!

Mehmet Ergün Turan, Mamak’taki kentsel dönüşüm projelerini gezdi!

Gülseren-Anayurt, Yatık Musluk-Altınevler ve Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Dönüşüm çalışma alanlarında incelemelerde bulunan TOKİ Başkanı Turan’a, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül eşlik ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi...




TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Mamak Belediyesi tarafından uygulanan ve Türkiye'ye örnek gösterilen kentsel dönüşüm projelerini gezdi. 


Gülseren-Anayurt, Yatık MuslukAltınevler ve Altıağaç-Karaağaç-Hiiseyingazi Kentsel Dönüşüm çalışma alanlarında incelemelerde bulunan Turan'a, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgiil eşlik ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Kentsel Dönüşüm alanları gezisi sonrası bilgi veren Turan, "Mamak'ta önemli projelerimiz bulunuyor. Bu projeleri geliştirmek ve incelemelerde bulunmak amacıyla Mamak'tayız" dedi. Turan Akgiil'ün modern bir kent dinamiğinin oluşumunda büyük katkılar sağladığını belirterek, teşekkür elti. 

3 farklı dönüşüm projesini gezdiler Turan ve Akgiil ilk olarak GülserenAnayurt Kentsel Dönüşüm alanında hızla yükselen modern konutları gezdi. 8 ay önce 2 bin konutun temelinin atıldığı ve yapımı tamamlanan modern konutları gezen heyet daha sonra 22 hektarlık alanda 3 etaptan oluşan Yatık Musluk-Altınevler Kentsel Dönüşüm Projesini inceledi. 

2 etabı tamamlanan proje kapsamında, 3 kısımdan oluşan 3. etabın çalışmalarının hızla devam ettiği alanı inceleyen Turan ve Akgiil son olarak yüzde 90 oranında anlaşmaların sağlandığı Altıağaç-KaraağaçHüseyingazi kentsel dönüşüm alanını gezdi.  TOKİ  ile yürütülen proje kapsamında 1200 konutun projesi hazırlanıp TOKİ'ye teslim edildi. 1200 konutun da proje hazırlık çalışmaları devam ediyor. 

Gecekondu izleri siliniyor Mamak'ta hizmet atağının hızla devam ettiğini kaydeden Akgiil, "Gecekondu izlerinin yok olduğu mahallelerimizde konutlar hızla yükseliyor. Konutların inşaat çalışmaları devam ederken, yeni binalar için temel çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. 

Daha önce kentin vitrini konumunda gecekonduların görüldüğü alanda modern konutların yükseldiğini görmek, ilçemiz için önemli bir avantaj. Kentsel dönüşümle birlikte hem görsel kirliliğin önüne geçilecek hem de mahallelerin değeri artacak" dedi. 



Ticari Hayat




Geri Dön