29 / 03 / 2024

Mehmet Gökdağ, Gaziantep'teki TOKİ projesini meclise taşıdı!

Mehmet Gökdağ, Gaziantep'teki TOKİ projesini meclise taşıdı!

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, 2011 yılında TOKİ'nin, Gaziantep Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünün de desteğini alarak polis, şehit ve gazi ailelerinin konut sahibi olması için başlattığı konut projesini TBMM gündemine taşıdı.



CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, 2011 yılında TOKİ'nin, Gaziantep Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünün de desteğini alarak polis, şehit ve gazi ailelerinin konut sahibi olması için başlattığı konut projesini TBMM gündemine taşıyarak Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'na" Gaziantep'te 2011 yılında TOKİ'nin polis, şehit ve gazi ailelerinin konut sahibi olması için başlattığı konut projesinde aradan geçen yıllar içinde neden bir ilerleme olmamıştır? Hak sahiplerine projenin neden gerçekleştirilmediği konusunda  TOKİ  niçin bilgi vermemiştir?" diye sordu. 


TOKİ BİLGİ VERMEDİ! 


CHP'li Gökdağ,"Başbakanın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, 2011 yılında TOKİ'nin, polis, şehit ve gazi ailelerinin konut sahibi olması için başlattığı konut projesinde aradan geçen yıllar içinde bir ilerleme olmadığını ve 2013 Yılında 823 konut için 4 milyon 938 bin TL yatıran hak sahiplerine temeli bile atılmayan bu konutların akıbeti konusunda hiç bir bilgi verilmediğini" dile getirdi. 


4 MİLYON 938 BİN TL NE OLDU? 

Gökdağ, "Bu proje durdurulmuş veya yapımından vaz geçilmiş ise hak sahiplerinin ödedikleri 6.000 TL peşinatlar neden 3 yıl bekletilmiş ve iade edilmemiştir? Söz konusu 4 milyon 938 bin TL'nin akıbeti ne olmuştur? Polis memurları ile şehit ve gazi yakınlarına ödedikleri 4 milyon 938 bin TL'nin şu ana kadar nerede nasıl kullanıldığı yönünde bir bilgi neden verilmemiştir?" Sorularını soran Gökdağ, şöyle devam etti;" Hak sahiplerinin kredi çekerek veya borçlanarak yatırmış olduğu peşinatlardan dolayı uğramış oldukları kayıpları nasıl telafi edeceksiniz? 4 milyon 938 bin TL'nin Ziraat Bankasındaki hesapta tutulmasından dolayı oluşan nema miktarı ne kadardır? Oluşan üç yıllık faiz, mağduriyetten dolayı gelir olarak hak sahiplerinin hesaplarına yansıtılacak mıdır?" sorularını gündeme taşıdı. 


Gaziantep Referans


Geri Dön