19 / 04 / 2024

Mehmet İhsan Şimşek kimdir?

Mehmet İhsan Şimşek kimdir?

İstanbul Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek bu göreve 2012’de gelmeden önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yapmıştır. Peki Mehmet İhsan Şimşek kimdir? İşte cevabı…



Mehmet İhsan Şimşek kimdir?


Mehmet İhsan Şimşek, 1969 yılında İstanbul-Beyoğlu’nda doğdu. Orta öğrenimini İstanbul'da bitiren Şimşek, İ.Ü. Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği bölümünde yüksek öğrenimini tamamladı. 2006 yılında Executive Yönetici Geliştirme (MBA) programını tamamladı. Halen Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme  Yönetimi Yüksek Lisans programına devam etmektedir.


Kendi kurduğu şirketiyle 5 yıl siyasal ve piyasa araştırmaları yapan Şimşek, 1994-2004 yılları arasında Beyoğlu Belediye Başkanlığı’nda Basın Danışmanlığı, Protokol, Özel Kalem ve Çevre Koruma Müdürü görevlerinde bulundu.


Kasımpaşa Spor Yönetim Kurulu Üyeliği ile Fenerbahçe Kongre Üyeliği bulunmaktadır. Projesinin oluşturulmasında ve yapımında etkin yer aldığı Okmeydanı Okçular Tekkesi bünyesinde kurulan  Okçular Vakfının mütevelli heyetindedir.


Lalenin Anavatanı Türkiye’ye dönmesiyle birlikte bu kültürü gelecek nesillere taşımak, bilimsel çalışmalarda bulunmak ve lale konusunda sanatsal çalışmalara yön ve destek vermek amacıyla kurulan İstanbul Lale Vakfının da mütevelli heyetinde bulunmaktadır. 


2004 yılı yerel seçimleri ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne atanmıştır. 


02 Şubat 2012 tarihinde Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı görevine getirilen Şimşek, evli ve 2 çocuk babasıdır.



Mehmet Şimşek ve Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı iletişim bilgileri!


Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı

Adres: 19 Mayıs Mah. Fulya Cd. No:6/A Şişli/İstanbul 

Telefon: 0212 312 62 00

Santral: 0212 312 62 00

Faks: 0212 380 22 38

E-mail: [email protected]


Geri Dön