27 / 04 / 2024

Mehmet İşler: İzmir turizmden hak ettiği payı alamıyor!

Mehmet İşler: İzmir turizmden hak ettiği payı alamıyor!

Türkiye'de turizmin hep ileriye gittiğini belirten Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler "Ancak İzmir, tanıtım yetersizliği sebebiyle geriye gidiyor, hak ettiği payı alamıyor" dedi.



Başkanı Mehmet İşler Ege Turistik işletmeler ve Birliği (ETEK) Başkam ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, katıldığı bir televizyon programında turizm sektöründe yaşanan sıkıntıları ve sektörün beklentilerini dile getirdi. 


İzmir'in turizmde hak ettiği yerde olmadığını söyleyen İşler "Türkiye'de turizmde hep ileri doğru gidiyor. Bu mecradan herkes testisini dolduruyor Bir tek dolduramayan İzmir" dedi izmir'in yeterince tanıtılmadığım öne süren İşler.  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na çağrıda bulunarak "Tek bir şey istiyoruz sektör olarak. Lütfen tanıtım platformunda bize destek versin. Biz de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanını fuarlarda görelim. O insanların ne dediklerini size iletelim. Saha da bir bir olsa bizimle aracılarla anlatmak yerine bizzat gösterebilmek şansına sahip olacağız'' şeklinde konuştu.


ANTALYA'NIN TANITIMA İHTİYACI MI VAR? 


Turizmciler olarak izmir'e yatırım yapmak istediklerini belirten İşler istiyoruz ki bu şehrin uluslararası platformda her alanda tanımının yapılması. Agoramız, Bergama'mız, Foça'mız var. İzmir Büyükşehır çıksın söylesin tanıtım bütçesine ne kadar pay ayırdı. 0 bütçe için hangi fuara katıldı Antalya Buyukşehir Belediye Başkanım her uluslararası turizm fuarlarında göruyoruz. Antalya'nın turiste ihtiyacı var da izmir'in mi yok?" dedi.


TÜRKİYE TURİZMDE BÜYÜYOR, İZMİR KÜÇÜLÜYOR!


Türkiye de büyüyerek ilerleyen tek sektörün turizm sektörü olduğuna dikkat çeken  Başkan İşler "Sektörümüz her sene yüzdesel bir artış gösteriyor. Bir sektör duşunun son 10 yılda ken cimi 3e katlamış. Türkiye'de turizm hep Deri doğru gidiyor. Bu mecradan herkes testisini dolduruyor Bir tek dolduramayan izmir. Ege demiyorum. Bundan Muğla, Fethiye, Bodrum Marmaris alıyor." şeklinde konuştu. İşler, birkaç yıl on cesme kadar izmir'in Türkiye turizminde Antalya ve istanbul'dan sonra uçuncu sırada olduğu mı, ancak bugün gelinen noktada İzmir'in üçüncülüğü Muğla'ya kaptırdığını sözlerine ekledi.


Türkiye Gazetesi


Geri Dön